Elhunyt az Aviátor és a Twin Peaks sztárja, Kenneth Welsh

80 éves korában elhunyt Kenneth Welsh színész.

Halálának hírét az ACTRA, a kanadai filmes és televíziós szakszervezet közölte a nyilvánossággal. Kenneth Welsh pályafutása során közel 242 produkcióban szerepelt, egyik legismertebb alakítása a kultikus Twin Peaks című sorozatban látható, amelyben az egyik főgonosz, Windom Earl karakterét formálta meg.

1942-ben született Edmontonban, színészi tanulmányait pedig Montreálban végezte. Első televíziós szerepét a Shoestring Theatre című sorozatban kapta, a további években pedig a CBS csatorna számos szériájában is felbukkant.

További ismert szerepei az X-akták, az Időzsaru, a Rejtekhely, a Smallville, a Holnapután, az Ördögűzés Emily Rose üdvéért és Aviátor című produkciókban láthatók.

A színészt fia, Devon Welsh gyászolja. Nyugodjék békében!

67 HÍRESSÉG, AKIT 2022-BEN VESZTETT EL A VILÁG

#nonumbers

Kenneth Welsh

szül. 1942. 03. 30. - elhunyt 2022. 05. 05.
Edmonton, Alberta, Kanada
Kenneth Welsh (1942. március 30.) egy kanadai filmes és televíziós színész. Híres az ő sokoldalúságáról és gyakran rosszfiú szerepben volt látható, mint Windom Earle karaktere a Twin Pekas sorozatból. A walesi Edmontonban, Alberta-ban született. Édesapja a Kanadai Nemzeti Vasúttársaságnál dolgozott. Alberta-ban nőtt fel és az... több»