89 éves korában elhunyt Nichelle Nichols színésznő.

Nichols halálának hírét üzlettársa, Gilbert Bell közölte a nyilvánossággal. Legismertebb szerepe a kultikus Star Trek című sorozatban látható, amelyben Uhura kommunikációs tisztet alakította, a további években pedig a franchise több folytatásában és spin-offjában is visszatért.

A színésznő saját elmondása szerint már az első évad után fontolóra vette, hogy otthagyja a Star Trek sorozatot. A maradásra végül maga Martin Luther King Jr. a sorozat iránti rajongása bríta rá, így ekkor látta meg annak fontosságát is, hogy jelenléte a produkciónál fontos szerepet játszott abban, hogy minél több afroamerikai színész kapjon televíziós szerpet.

Pályafutása során a NASA is alkalmazta őt, így Nicholsnak nagy szerepe volt abban, hogy minél több nő és afroamerikai jelentkezzen űrhajósnak.

További ismert szerepei a Kutyabajnok, a Tor-túra, a Truck Turner, az Antonius és Kleopátra és a 47 The Supernaturals című produkciókban láthatók. 

Nichols 2015-ben agyvérzést kapott, 2018-ban pedig demenciát diagnosztizáltak nála, ami gondnoksági vitát váltott ki menedzsere, Bell és a fia, valamint egy barátja között. A színésznőt fia, Kyle Johnson gyászolja. Nyugodjon békében!

98 HÍRESSÉG, AKIKET 2022-BEN VESZÍTETTÜNK EL

#1
Nichelle Nichols

Nichelle Nichols

szül. 1932. 12. 28. - elhunyt 2022. 07. 30.
Robbins, Illinois, Amerikai Egyesült Államok
Nichelle Nichols Robbinsban, Illinois államban született 1932. december 28-án Grace Dell Nichols néven. Apja, Samuel Earl Nichols egykori polgármester volt Robbinsban, anyja Lishia Parks. Családjával Chicagóba költözött, ahol elvégezte a középiskolát, majd New Yorkban és Los Angelesben tanult tovább. Szerepelt a Playboy... több»