Elképesztő teljesítmény: Bámulatos rekordot döntött James Cameron

James Cameron hivatalosan is az első olyan rendező a történelemben, akinek három filmje is 2 milliárd dolláros bevételt hozott.

Legújabb filmje, az Avatar: A víz útja a hétvégén egy újabb mérföldkőhöz érkezett, ezzel együtt pedig a filmtörténelemben a hatodik film, amelynek bevétele elérte a 2 milliárd dolláros határt.

“A történelem harmadik vagy negyedik legnagyobb bevételt hozó filmjének kell lennie” - nyilatkozta a rendező tavaly novemberben a Variety magazinnak ahhoz fűződően, milyen eredményt is kell elérnie az Avatar folytatásának, hogy nyereséges legyen.

Cameron első filmje, amelynek bevétele átlépte a 2 milliárd dollárt, az 1997-es Titanic volt Kate Winslet és Leonardo DiCaprio főszereplésével, amely 12 éven át minden idők legnagyobb bevételt hozó filmjének számított.

Ezt csak a 2009-ben megjelent Avatar tudta felülmúlni, amely világszerte 2,9 milliárd dolláros összbevételt ért el, és amely még mindig minden idők legtöbb bevételt hozó filmjének számít.

Erre a listára eddig csupán olyan más produkciók kerültek fel, mint a Bosszúállók: Végtelen háború, Bosszúállók: Végjáték és a Star Wars - Az ébredő Erő. 2019 júliusa és 2021 márciusa közötti rövid időre a Végjáték beelőzte az Avatart, amely egy újrakiadása végül visszaszerezte a ranglista első pozícióját.

Az inflációval számolva egyébként minden idők legsikeresebb filmjeinek listáján szerepel az 1939-es Elfújta a szél is, amely mai összegre átszámolva számolva összesen 3,9 milliárd dollárt hozott világszerte.

akció | fantasy | kaland | sci-fi | thriller

Közel 13 évvel az Avatar első részének bemutatása után James Cameron elkészítette a folytatást, amely Pandora rejtett vízi világába kalauzolja a nézőt. Jake és Neytiri... több»