Elmarad az idei Oscar-buli, az ukrajnai civilek megsegítésére fordítják az összeget

A William Morris Endeavor úgy döntött, hogy idén nem rendezi meg az éves Oscar-partyját, hanem egymillió dollárt adományoz az UNICEF-nek az ukrajnai civilek támogatására.

“Megdöbbenve követtem Oroszország ukrajnai invázióját, igyekeztem feldolgozni a szívszorító történeteket és képeket, miközben azon gondolkodtam, hogyan is tudnánk a helyzet elszenvedőit igazn támogatni. Ezt szem előtt tartva a vezetőségünk úgy döntött, hogy az idei nagy Oscar-rendezvény helyett 1 millió dollárt adományoz az UNICEF-nek” - olvasható a WME elnökének, Lloyd Braun közleményében, amelyet az ügynökség minden munkatársának eljuttatott.

“Ezzel az adománnyal az ukrajnai háború által érintett családokat, valamint a háborús konfliktusok által érintett és kitelepített gyermekeket támogatjuk világszerte, többek között Tigrében, Jemenben, Szíriában és a Közép-afrikai Köztársaságban.  Az UNICEF globális hálózata és helyi jelenléte segíteni fog abban, hogy ezek a pénzeszközök a lehető legnagyobb hatást gyakorolhassák” - írja Lloyd Braun.

A WME idei Oscar-jelölt ügyfelei közé tartozik Javier BardemKenneth BranaghGuillermo del ToroMaggie GyllenhaalLin-Manuel MirandaAdam McKayKristen Stewart és Denzel Washington.