Szeretjük, ha valakinek van önkritikája, azt még jobban, ha a saját buktáit kellő humorral és öniróniával képesek kezelni. George Clooney pontosan ilyen, nem tagadja, hogy karrierje egyik mélypontja épp az a film volt, amit a hollywoodi berobbanásának szántak. Természetesen a mellbimbós Batman és Robinról van szó.

A színész, aki korábban inkább sorozatokban szerepelt, akkoriban bontogatta csak a szárnyait Hollywoodban. Ebből a szempontból a világ egyik legnépszerűbb szuperhősét eljátszani az egyik legjobb ötletnek tűnt. Csakhogy Joel Schumacher olyan botrányosan rossz filmet forgatott a denevéremberről, amit máig emlegetnek a rajongók, mint rossz példát. Szerencsére ez nem törte ketté George Clooney karrierjét, aki számtalan remek alakítást mutatott fel azóta.

A színész nemrégiben interjút adott a The Howard Stern Showban, ahol természetesen nem kerülhette el ezt a filmet sem. George Clooney nem kevés öniróniával élt, amikor úgy fogalmazott, fizikai fájdalmat jelent látni, mennyire borzasztóan játszott abban a filmben.

De véleménye szerint az azóta számtalan nagyszerű film forgatókönyvét megíró Akiva Goldsman is hasonló véleménnyel van a saját munkájáról: a Batman és Robin forgatókönyve is pocsék volt. És valószínűleg Joel Schumacher sem mondana ellent, ha még élne, de sajnos ő a nyáron itt hagyott minket.

A Batman és Robin valóban jó esélyekkel indulna a minden idők legrosszabb szuperhős-mozija címért. De azért ne feledjük, hogy az elmúlt bő másfél évtizedben született nem kevés komoly kihívója is. Elég csak a Zöld Lámpásra, a Daredevil - Fenegyerekre, a Suicide Squad - Öngyilkos osztagra vagy épp Az Igazság Ligája mozira gondolnunk… Ezekhez képest a Batman és Robin már nem is tűnik olyan elveszettnek…