2019.08.09   szerző: csd   hozzászólások: 0

Közel 4700 hozzászólásban feltett kérdés érkezett a Végjáték rendezőpárosához a napokban a Redditen. A rajongók bármilyen filmmel kapcsolatos kulisszatitokról érdeklődhettek, így sikerült is alighanem alaposan megizzasztani a Russo testvéreket.

„Rengeteg időt töltöttünk a vágószobában azzal, hogy megpróbáljuk kitalálni, milyen sorrendben is térjenek vissza a Végtelen háborúban eltűnt hősök. Mindenképpen azt szerettük volna, ha Amerika Kapitány először Sólyommal tud kommunikálni, aki utoljára Wakandában harcolt, ugyanakkor fontos volt számunkra, hogy a portálon elsőként T’Challa, azaz Fekete Párduc lépjen át” – írta Joe Russo.

A rajongók azonban olyan kérdésekre is választ kaphattak, mint például „Mi lett volna akkor, ha a Fox birtokában lévő szuperhősök megfilmesítési jogai korábban a Marvel tulajdonába kerülnek?” Ez esetben valószínűleg kétszer annyi hőst láthattunk volna a Végjáték utolsó csatájában.

Az egyik legizgalmasabb kérdésnek talán mégis az számít, vajon melyik jelentet is volt legnehezebb leforgatniuk az alkotóknak, amelyre a Russo testvérek egy igencsak tömör választ adtak: „Tony Stark halálát.” A szóban forgó jelenet mély drámaisága önmagáért beszél, hiszen a rendezők igyekeztek minél mélyebb méltósággal elbúcsúztatni az MCU egyik legkedveltebb karakterét, így született meg az az ötlet, hogy a nagydumásnak számító Tony Stark az utolsó jelenetében végül csupán hallgat.