'Ez se nem merész, se nem bátor': Az egykori Superman az új biszexuális Supermanről

A napokban számoltunk be arról, hogy a DC hivatalosan is bejelentette, hogy a “Superman: Son of Kal-El #5” című kiadványban Jon Kentről kiderül, hogy biszexuális.

A hír alaposan megosztotta a rajongókat, noha a DC főszerkesztője, Jim Lee egy interjúban elmondta, hogy rendkívül büszkék arra, hogy megjelentetnek egy olyan kiadványt, amelyben ez a téma is terítékre kerül.

Az új iránnyal azonban néhányaknak csakugyan vannak fenntartásai, köztük Dean Cainnek, aki a Superman legújabb kalandjai című sorozatban alakította a DC legikonikusabb hősét. Cain a Fox & Friends című műsorban jegyezte meg, hogy szerinte ebben semmilyen bátorság nincs, ez csupán egy trendhullám meglovagolása.

“Az igazán bátor lépés az lenne, ha a homoszexuálisok jogaiért harcolna Iránban, ahol ledobnak egy épület tetejéről, ha a saját nemedhez vonzódsz. Arról is beszélnek, hogy a klímaváltozás és a menekültek deportálása ellen is küzd, illetve egy hacktivistával randizik, bármit is jelentsen az, hogy ‘hacktivista’. Miért nem veszi fel a harcot az olyan igazságtalanságok ellen, amelyek miatt megjelentek azok a menekültek, és akik mellett egyébként kiáll. Ez lenne igazán bátor, ezt még én is olvasnám. Harcolhatna azért, hogy a nők is járhassanak iskolába, hogy dolgozhassanak, és hogy normális életet élhessenek” - mondta Cain.