87 Az Ír  (2019)

Hivatalossá vált, hogy mely produkciók is szállhatnak várhatóan versenybe a 2020-as Oscar-gálán az aranyszobrocskáért.

Persze a most nyilvánosságra hozott lista még nem teljes, illetve a jövőbe az Amerikai Filmakadémia még szűkíteni fogja 10 filmre, mindenesetre a folyamat ezen részében jellemzően a legnépszerűbb és legsikeresebb látványfilmek kapnak helyet.

A listán természetesen helyet foglal az idén mozikba került Gemini Man, amely bár nem ért el különösebb áttörést sem a rajongóknál, sem pedig a kritikusoknál, a premiert követően forradalmi látványvilágával próbálták meg promózni.

Ahogy Az oroszlánkirályt is, amelyről hatalmas egyetértésben írták meg a kritikusok korábban, hogy csakugyan áttörést jelent az animációs technológiában, sokan azonban mégis önismétlésként tekintenek az 1994-ben mozikba került eredeti meséhez képest.

Mondani se kell, hogy Martin Scorsese idei nagy dobása, Az Ír szintén helyet kapott a listán, amely annyira friss még, hogy ennél többet nem is szeretnénk elárulni, a film előzetesét megnézhetitek fent.

A Marvel három idei produkciója, a Marvel Kapitány, a Pókember – Idegenben és persze a Végjáték is felkerült a jelöltek közé, ez utóbbiról talán mondani se kell, hogy igencsak kitettek magukért a készítők.

Hosszasan lehetne még sorolni, helyette azonban mutatjuk is a teljes listát, mi pedig várjuk hozzászólásaitokat és megjegyzéseiteket az összeállítással kapcsolatban. A 92. Oscar-díjátadó megrendezésére 2020. február 9-én kerül sor.

Ad Astra - Út a csillagokba

Léghajósok

Aladdin

Alita: A harc angyala

Bosszúállók: Végjáték

Marvel Kapitány

Macskák

Dumbó

Halálos iramban: Hobbs & Shaw

Az aszfalt királyai

Gemini Man

Az ír

Jumanji: A következő szint

Az oroszlánkirály

Men in Black - Sötét zsaruk a Föld körül

Midway

1917

Pókember: Idegenben

Star Wars: Skywalker kora

Terminator: Sötét végzet