Ezért nem bánná a Deadpool alkotója, ha nem készülne el a harmadik rész

Sokak szemében az egyik legellentmondásosabb és éppen ezért legkedveltebb Marvel szuperhős (vagy antihős, ahogy tetszik), kétségtelenül Deadpool. Wade Wilson a maga szabadszájú, cseppet sem visszafogott stílusával milliók kedvencévé vált már a képregények lapjain is, de a mozikban is. Eddig két filmben szórakoztatta a közönséget, de egyáltalán nem biztos, hogy valaha is trilógiává bővülhet a franchise.

Az ok pedig a Disney. Ugyanis még azelőtt, hogy a Disney felvásárolta volna a Foxot, már voltak egyeztetések és beszélgetések egy esetleges Deadpool & Rozsomák -ról. Aztán jött Mickey egér és az egész téma a legalsó fiók leghátsó sarkába került.

Bár a rajongók világszerte örülnének neki, ha valahogy mégis tető alá hoznák a harmadik mozit – vagy akár egy korábban ötletként szintén felmerül X-Force mellékágat –, úgy néz ki, az első két film forgatókönyvén is dolgozó Rob Liefeld sem bánná, ha végül semmi sem jönne össze belőle.

Liefeld egy interjú során meglehetősen nyíltan beszélt erről. Azt mondta, ő már túltette magát azon, hogy a Disney-nek egyelőre nincsenek konkrét tervei a harmadik filmmel kapcsolatban. Felőle, ha végül semmi sem valósul meg belőle, akkor sincs tragédia. Sőt, ő a maga részéről örül, hogy az első két mozit össze tudták hozni, rendkívül büszke a munkájukra, és örömmel dolgozott együtt a stábbal.

A rajongók bizonyára nem teljesen osztják a nézeteit. Abban biztosan egyetértenek vele, hogy az első két film jól sikerült, de abban már kevésbé, hogy nem baj, ha nem készül folytatás. Arról viszont továbbra sem tudni semmit, hogy a Disney-nek mik a tervei.