Ezért nem játszott Vin Diesel a Halálos iramban 2-ben

Ha Vin Dieselről esik szó egy baráti összejövetelen, garantáltan elhangzik a Halálos iramban cím is. Nem csoda, hiszen a tar akciósztár neve szinte egybeforrt az eleinte az illegális autóversenyzésről, majd mind inkább a titkos küldetésekről és azokban az egyre nyakatekertebb kaszkadőrmutatványokról szóló franchise-zal. De ha ennyire összenőttek, miért maradt ki teljesen és szinte teljesen a második és harmadik részből?

Erre a kérdésre kereste a Screenrant magazin is a választ, meg is találták. Annak idején, mikor a sorozat első epizódját készítették elő, Vin Diesel még nem számított akkora sztárnak, mint manapság. A készítők mégis mindenáron őt akarták a szerepre, miután látták a Pitch Black - 22 évente a sötétségben. Ám, mikor a színész elolvasta a forgatókönyvet, messze nem volt vele elégedett.

Leült tehát, és heteken keresztül együtt dolgozott a forgatókönyvírókkal, hogy sokkal mélyebb és hitelesebb karaktert faragjanak Dominic Torettóból. Vin Diesel számításai bejöttek, a Halálos iramban pedig hatalmas sikert aratott, mára igazi akcióklasszikusnak számít.

De akkor hogy történhetett, hogy mégsem vállalta el a Halálosabb irambant? Pedig a készítők már akkoriban is hatalmas gázsinak számító 25 millió dolláros szerződést toltak az orra alá. Az ok hasonló, mint az első rész esetében: Vin Diesel egyszerűen nem volt elégedett a forgatókönyvvel.

A színész elmondása szerint úgy érezte, hogy nem méltó folytatás készül, és ebben nem szeretett volna részt venni. Már akkor úgy gondolt az első részre, mint egy klasszikusra, amit nem lenne szabad egy futószalagon legyártott folytatással meggyalázni. Márpedig úgy érezte, hogy a második rész forgatókönyve nem elég jó, így inkább kimaradt belőle.

A harmadik részben is csak egy rövidke cameót vállalt, amiről utólag, több résszel később derült csak ki, hogy mennyire fontos jelenet is volt valójában. A negyedik epizódban tért vissza teljesen, de ekkor már a film producere is volt egyben, így sokkal nagyobb hatása lehetett az egész projektre, ami már jobban hasonlíthatott arra, amit ki akart hozni belőle.

akció | krimi | thriller

SkyShowtime (2023.02.14.)

Brian O'Conner, a zsaruból lett illegális utcai autóversenyző egyre másra nyeri a futamokat. Ezzel azonban sikerül magára vonnia korábbi kollégái figyelmét, akik alkut ajánlanak... több»