Ezt a 7 szuperhősfilmet láthattad (eddig) 2023-ban, ez volt a legjobb a hazai nézők szerint

Nektek melyik volt a kedvencetek a 2023-as szuperhősfilmek közül? Elég erős a felhozatal...! Lássuk!

#7

59 Kék Bogár  (2023)

(12) (3)

akció | kaland | sci-fi

HBO Max | Telekom TVGO

Jaime Reyes (Xolo Maridueña) egy mexikói gyökerekkel rendelkező fiatal amerikai, aki Texas állambeli El Pasóban él. Amikor egy nap hazaér az iskolából, felfedez egy furcsa kis... több»

Ez egy szívből jövő szuperhős-eredettörténet, amely felöleli a mexikói kultúrát és a latin-amerikai tapasztalatokat. A Kék Bogár egy szuperhős eredettörténet a család erejéről. / A frissen főiskolát végzett Jaime Reyes (Xolo Maridueña) szerencsétlenkedik, amikor hazatérve azt kell megtudnia, hogy a családja el van maradva a számlákkal, és hamarosan elveszítik a házukat. Álláskeresés közben Reyes összeolvad egy titokzatos ősi szkarabeusszal, ami váratlan szuperképességekkel ruházza fel őt, így ő és családja Victoria Kord (Susan Sarandon), a gonosz üzletasszony célkeresztjében találják magukat, aki a szkarabeusz erejét hadsereg létrehozására akarja felhasználni. Az eredmény egy szívhez szóló film a család és a közösség erejéről és rugalmasságáról, különösen a vállalati kapzsiság tekintetében. Reyes családja - George Lopezzel az élen, mint Reyes nagybátyja, és Adriana Barrazával, mint életvidám nagymama - csatlakozik a Kord elleni küzdelemhez, amikor az elrabolja Reyest. Azonban bármennyire is szórakoztató a film, kevéssé magyarázza meg a szuperhős erejét vagy az ősi ereklye eredetét.  
#6

akció | kaland | misztikus | sci-fi | thriller | vígjáték

Disney+ | Telekom TVGO

Nem tűnik túl jó ötletnek , amikor Cassie, Scott Lang lánya létrehoz egy olyan eszközt, amely lehetővé teszi a kommunikációt a Kvantumbirodalommal. Scott, Cassie és Hope Van... több»

A Quantumania nagyrészt egy önálló melléktörténetként szolgált, amely úgy tűnt, mintha a Disney Strange World című animációs bukás élőszereplős adaptációja lenne. A Rotten Tomatoes legalacsonyabbra értékelt MCU-filmje, Scott Lang (Paul Rudd), lánya, Cassie (Kathryn Newton), Hope Van Dyne (Evangeline Lilly), valamint szülei, Janet (Michelle Pfeiffer) és Hank (Michael Douglas) a harmadik Hangya kiruccanásban a Kvantumbirodalomba kerülnek. Ami ezután következik, az olyan, mint a Doctor Who egyik epizódja, ahol a hősök keresik a hazajutás módját. A film nagy része egy olyan lény humorába burkolózik, aki megszállottja annak, hogy Scott hány lyukkal rendelkezik, vagy hogy Janetnek milyen szexuális találkozásai voltak, amikor korábban a birodalomban rekedt. A Scott és Cassie közötti szerethető apa-lánya történet melodrámának tűnik, mivel az elmúlt néhány MCU-filmben szeretetteljes kapcsolatuk volt.Vizuálisan a harmadik rész elveszít valamit abból, ami az első két filmet olyan különlegessé tette, mivel a zsugorodó és növekvő Pym-részecskékkel játszik, amelyek egyedivé tették a Hangya karakterét. Most olyan érzésünk van, mintha minden karaktert egy élettelen zöld vászonra ültetnének, ügyetlen vizuális effektekkel, mert a VFX-művészek időhiányban dolgoztak. M.O.D.O.K. a legrosszabbul kinéző karakter, aki szuperhősfilmben szerepel. Annak ellenére, hogy a figura a képregényekben és a rajzfilmekben őrültnek tűnik, Corey Stoll arca úgy néz ki, mintha a vágás során megnyújtották volna, és rosszul illesztették volna egy CGI testhez. A rajongók nyugodtan kihagyhatják ezt a filmet, mert nélküle is megérthetik az MCU többi részét. Csak annyit kell tudni, hogy Kang (Jonathan Majors) a multiverzum elpusztítására törekszik, de ezt a részletet már a Loki sorozatban is közölték velünk.
#5

akció | fantasy | kaland | krimi | thriller | vígjáték

HBO Max | Telekom TVGO

Ugyan mit is csinálhat egy kamasz srác, aki váratlanul szuperképességek birtokába jut? Még szép, hogy él ezzel a lehetőséggel, így amikor csak teheti, felveszi a harcot a... több»

A Shazam: Az istenek haragja sokkal jobb, mint a kritikák szerint. Elkeserítő, hogy valószínűleg soha többé nem látjuk a Shazam-családot. Mivel Shazam feltűnően hiányzik a DC közelgő univerzum-újraindításából, nehéz megérteni, hogy a rajongók miért fektetnének időt és pénzt egy olyan folytatás támogatására, amely a továbbiakban talán nem is számít. A Shazam 2 azonban egy meglepően élvezetes folytatás volt, amely az első film végén Billy Baxter/Shazam (Zachary Levi) tetteinek következményeit vizsgálta. Néhány káprázatos felvétel a 2016-os Doctor Strange lenyűgöző szekvenciáit játssza újra, ahol a néző úgy érzi, hogy elmerül a mozgó épületek kaleidoszkópjában. Az összkép egy elragadó, egészséges családi film, amely az alulértékelt eredetivel egyenrangú, és amely feltárja annak összetettségét, hogy mit jelent hőssé válni, és hogy mindenki méltó lehet rá, ha megkapja az esélyt. Nem egy szupererő tesz minket erőssé.
#4

67 Flash – A Villám  (2023)

(17) (26)

akció | fantasy | kaland | sci-fi

HBO Max | Telekom TVGO | TV-ben (HBO 3, csütörtök 01:33)

Ugyan miért csak ezt az egy univerzumot mentenéd meg, ha képes vagy arra, hogy bármilyeket megmentsd? Barry Allen úgy tűnik, magára maradt a Föld védelmében, amelyet a káosz ural.... több»

Michael Keaton visszatérése Batmanként volt a legjobb dolog a The Flashben. Az Andy Muschietti rendezte szuperhősfilmet a kritikusok túlértékelték. Legyünk őszinték. Ez a film már a bemutatásakor halott volt. A közönség nem volt kíváncsi a viták és jogi problémák által beárnyékolt Ezra Miller vezette projektre. A Warner Bros. is tisztában volt ezzel, hiszen a plakátjai a címszereplő helyett Keaton Batman visszatérésére kezdtek el erősen koncentrálni. A film, amit kaptunk, a Flashpoint című képregény történetét követi, amelyben Barry Allen/The Flash (Miller) visszamegy az időben, hogy megakadályozza anyja halálát. Tettei megváltoztatják az idővonalat, így az Igazság Ligája sosem alakult meg, és Barry a múltban ragad. Ez egy fáradt történet, amelyet a DC már többször is elmesélt, és a CW nemrég kilenc évadot megért The Flash és a 2013-as animációs adaptáció is jobban kezelte. A film furcsa módon elkerüli a választ arra a sarkalatos kérdésre, hogy ki ölte meg Barry anyját, annak ellenére, hogy a sorozat nézői, akik szinte biztosan ennek a filmnek is a célközönsége, tudják, hogy a válasz egy fontos Flash-gonosz. Ehelyett a film visszahozza Zodot, a DC egyik legmegosztóbb filmjéből, a 2013-as Acélemberből ismert gonosztevőt, akinek közhelyes célja a bolygó elfoglalása. Ezzel a stúdió újra felidézte a DC Snyderverse korszakát, amelyet a WB nem volt hajlandó folytatni. Az egyetlen ok, amiért ez a film jobb értékelést kapott , mint a Hangya és Darázs: Quantumania az az, hogy Keaton minden jelenete abszolút lenyűgöző. Egy Batman visszatér folytatás jobb lett volna, mint ez a furcsa összevisszaság, amit kaptunk, és aminek szinte biztosan nem lesz folytatása James Gunn januárban leleplezett jövőbeli DC univerzumában.
#3

akció | animáció | családi | fantasy | kaland | sci-fi | vígjáték

HBO Max | Telekom TVGO | TV-ben (HBO, csütörtök 01:33)

Miles Morales visszatér a Pókverzum-saga következő fejezetében, egy epikus kalandban, amely Brooklyn főállású, barátságos Pókemberét keresztülrepíti a multiverzumonon, hogy... több»

A Pókember - A Pókverzumon át nem csak az év eddigi legjobb szuperhősfilmje, hanem 2023 egyik legjobb filmje is. A 2018-as Oscar-díjas Pókember: Irány a pókverzum folytatása beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Az folytatás még lenyűgözőbb látványvilágot nyújtott, mint az első film, és zökkenőmentesen váltott át a művészeti stílusok között, ahogy a 3D-s és a 2D-s kézzel rajzolt animációt vegyítette. Minden egyes képernyőpanelnél érdemes megállni, hogy teljes mértékben értékeljük a szépségét, és elmerüljünk minden húsvéti tojásban. A film nemcsak Gwen Stacy (Hailee Steinfeld) és zsaru apja érzelmileg összetett kapcsolatába merült el mélyebben, hanem a folytatás azt is feltárta, mit jelent Pókembernek lenni. Amikor Miles Morales (Shameik Moore) megtudja, hogy sosem kellett volna megszereznie a hálómászó erejét, és ezzel lyukat ütött a multiverzumon, ez arra az útra vezeti, hogy felfedezze a helyét a Pókverzumban a saját feltételei szerint, anélkül, hogy dobozba zárnák és megmondanák neki, ki lehet és ki nem lehet Pókember.
#2

akció | kaland | sci-fi | thriller | vígjáték

Disney+ | Telekom TVGO

A galaxis őrzői harmadik felvonásában hőseinknek ismét minden erejükre, leleményességükre és persze összetartásukra is szüksége lesz, hogy szembe tudjanak nézni az új... több»

A galaxis őrzői: 3. rész az MCU eddigi legjobb filmje az idén. A Vol. 3 nem tökéletes lezárás, de eléggé kielégítő befejezése a csapat közel egy évtizedes útjának. James Gunn rendező Őrzők trilógiájának befejezése gyönyörű búcsú a szedett-vedett hősök csapatától, középpontjában Rocket Raccoon (Bradley Cooper) érzelmi háttértörténete áll, amikor a mosómedve élete veszélybe kerül. A középpontban Rocket teremtője, az Evolúció Mestere (Chukwudi Iwuji) áll, aki a tökéletes utópisztikus társadalom genetikai megtervezésének megszállottja, és egy lenyűgöző témát dolgoz fel arról, hogy tiszteld és szeresd magad olyannak, amilyen vagy, és találd meg a célodat a világban. Egyébként a harmadik felvonás során egy két és fél perces, egylövetű folyosócsatának a kivitelezése a legjobb akciójelenetek közé tartozik az idei hősfilmek között.
#1

akció | animáció | családi | fantasy | kaland | sci-fi | vígjáték

SkyShowtime

Az emberek világától távol töltött évek után hőseink felkerekednek, hogy olyan hőstetteket vigyenek véghez, amelyekkel biztosan elnyerik New York lakóinak szívét. A cél persze... több»

Tini Nindzsa Teknőcök: Mutáns káosz a nyár legváratlanabb kellemes meglepetése. A Paramount "TMNT" rebootja talán nem egy DC vagy Marvel szuperhősfilm, de a Seth Rogen és Evan Goldberg által producerelt animációs film jobb szuperhősfilm, mint az idei megjelenések többsége, ráadásul egy hihetetlenül kedves történet az elfogadásról és a családról. A Jackie Chantól a feltörekvő sztár Ayo Edebiriig (ő mostanában mindenhol ott van) terjedő eklektikus szereplőgárdával a négy teknőcről szóló film, egyedi művészi stílust nyújt, és tartalmazza 2023 egyik legjobb zenei betétjét. A négyes együttesen osztozik Tom Holland Peter Parkerének kedves, szikár esetlenségében, ami azonnal szerethetővé és átélhetővé teszi őket.