A kettős hollywoodi sztrájk utáni első nagy licitháborúban több vevő is a Cape Fear - A rettegés foka, a klasszikus Universal thrillerek újragondolásával készülő drámasorozat körül kering, állítják a Deadline forrásai...

Az Oscar-díjas Steven Spielberg és Martin Scorsese első tévés együttműködésük során az emlegetett projekt executive producerei lesznek.

A John D. MacDonald regényéből és annak játékfilmes adaptációiból merítő, a Cape Fear című sorozat a leírás szerint egy rendhagyó IP-ről szól, ami egy feszült, kortárs thriller, amely a 21. századi Amerikának a valódi bűnözés iránti megszállottságát vizsgálja. Ebben a sztoriban egy házaspárra, akik mindketten ügyvédek is, rátöri az ajtót a múlt, amikor egy hírhedt gyilkos a múltjukból évekig tartó börtönbüntetése után szabadlábra kerül.

Ez némileg eltér MacDonald 1957-ben megjelent könyvétől és a korábbi filmektől, ahol például az 1991-es vátlozatban ahol csak a férj (Nick Nolte) volt ügyvéd.

A projekt még korai stádiumban van. Néhány logikus lehetséges célpont lehet az UCP testvércége, a Peacock, ahol Antosca nemrég az A Friend of the Family-t készítette; az Apple TV+, ahol Scorsese-nek van egy first-look tévés szerződése, és ahol nemrég rendezte a Megfojtott virágok című filmjét; a Hulu, ahol Antosca/UCP The Act és Candy című sorozatai készültek; és a Netflix, ahol Antosca/UCP A cseresznye vadiúj íze című sorozata készült; de állítólag más nagy szereplők, például az HBO is érdeklődik a sorozat iránt.

A WGA és a SAG-AFTRA sztrájkjait követően sokan aggódtak amiatt, hogy milyen lesz a televíziós piac, és sokan zsugorodásra számítottak. A mostanihoz hasonló, nagy horderejű licitháborúk fellendíthetik a piacot, bizalmat adva az íróknak és a producereknek, hogy az erős csomagok vevőt találhatnak.

Antosca állítólag gyerekkora óta megszállottja volt mindkét Cape Fear-filmnek, és megkereste az Universal-t, hogy a UCP-n keresztül adaptálja a filmet, ahol az elmúlt hét évben dolgozott. Karrierjét klasszikus filmes franchise-okon alapuló sorozatok írásával kezdte, mint a Hannibal és a Teen Wolf - Farkasbőrben, mielőtt sorozatok sorát készítette/társszerzője lett volna, kezdve a 2016-os Channel Zero című sci-fi horrorantológiával. 

Spielberg és Scorsese, akiket generációjuk két legnagyobb rendezőjének tartanak, szintén régi barátok. Az 1991-es Cape Fear remake-et eredetileg Spielberg fejlesztette, míg Scorsese a Schindler listájan dolgozott. A két nagyszerű rendező végül felcserélte a projekteket, Spielberg azonban továbbra is részt vett a Cape Fearben a cégén, az Amblin Entertainmenten keresztül.

Kíváncsian várjuk, mi lesz ebből az ígéretes tervből!

krimi | thriller

Max Cady (Robert De Niro) egy tipikus tetovált, dohányzó, a Bibliából idézgető pszichopata gyilkos. Sam Bowden (Nick Nolte) pedig egy kisvárosi védőügyvéd. Kettőjükben nem sok... több»