Fényes jövő elé nézhet Superman, még több Joker-szerű film a láthatáron

Úgy tűnik, újabb lehetőség nyílt arra, hogy Superman méltó franchise-t kapjon a DCEU-n belül, mindehhez pedig a Warner Bros és a Discovery egyesülése is nagyban hozzájárul.

A napokban zárultak le a két vállalat közötti tárgyalások, amelynek eredményeként egy 43 millió dollárról szóló szerződést sikerült aláírniuk a feleknek, így ennek eredményeként létrejött a Warner Bros. Discovery nevű stúdió egy teljesen új vezetőséggel.

Az új vezetőség pedig nem is vesztegeti az időt, a Variety magazin legfrissebb értesülései szerint az új stúdió nagyon szeretné “feltámasztani” a DC legikonikusabb szuperhősét, Supermant. A Zack Snyder rendezésében készült 2013-ban megjelent Az acélember a mai napig nem kapott folytatást. A történetben Henry Cavill alakította Clark Kentet, és bár a karakter visszatért Az igazság hajnala, majd pedig Az Igazság Ligája című folytatásokban, sajnos Superman nem kapott a későbbiekben újabb önálló filmet.

Mind kiderült Cavill és a Warner között igencsak parázs vita alakult ki a szerződéseket, és bár a színész korábban több interjúban is elmondta, hogy bármikor kész újra magára ölteni a piros köpenyt, mindezek ellenére Superman sajnos még a Shazam!-ben sem kapott egy rendes cameót.

Ezzel ellentétben a stúdió más ötlettel rukkolt elő. Nagyon úgy tűnik, hogy a DCEU központi figurája Flash lesz, amely a tervek szerint idén novemberben érkezik a mozikba, emellett pedig tervben van egy Val-Zod minisorozat az HBO Max-on, illetve J.J. Abrams részéről is felmerült egy afroamerikai Superman produkció.

Egyelőre persze kérdéses, mik is a Discovery pontos tervei. Egy biztos: a DCEU-nak szüksége lesz egy Kevin Feige kaliberű producerre. Zack Snyder már lefektette a filmes univerzum alapjait a korábbi produkciókkal, illetve a Todd Phillips rendezésében készült Joker, továbbá a múlt hónapban debütált Matt Reeves-féle Batman receptjei nagyon is beváltak.

akció | kaland | sci-fi

A Kripton bolygó szülötte, Ka-El gyermekként érkezik a Földre. Egy házaspár tagjai, Martha és Jonathan Kent fogadják be és nevelik fel. A fiú rádöbben, hogy különleges... több»