81 Lupin  (2021)

Bár az elmúlt időszak egyik legnépszerűbb Netflix-sorozata nem csak hazánkban, de világszerte is A Bridgerton család volt, most már kijelenthető, hogy az ő uralkodásuknak is vége. Egy új sorozat egy vezércsellel fellopta magát a nézettségi toplisták élére.

Alig két hete debütált a legnagyobb streaming szolgáltató kínálatában az amerikai-francia koprodukcióban készült sorozat, a Lupin. A történet egy afrikai bevándorlóról szól, aki felesküdött, hogy bosszút áll az apja haláláért. Ezért mestertolvajjá képezi magát és beférkőzik a legfelsőbb körökbe is, hogy ellopja az apja haláláért is felelős gazdag család legféltettebb kincseit.

A Lupin, ahogy arra a cím is utal, a klasszikus Arséne Lupin történetet vette alapul, de eléggé elrugaszkodott tőlük, sőt, a sorozatban is inkább csak mint inspiráció jelenik meg. A lényeg azonban változatlan: a Netflix előfizetői imádják a sorozatot, amit nem csak a nézettsége, de a kritikák is jól alátámasztanak.

Míg az elmúlt hetekben A Bridgerton család és A vezércsel volt a sláger, most jött a Lupin, és alig néhány hét alatt felkapaszkodott a nézettségi toplista élmezőnyébe. De van olyan mutató, ahol e két sorozatot már most meg is előzte. Az első hetekben elért nézettségi adatok alapján csupán egyetlen széria van, amely nagyobb számot tudott felmutatni, ez pedig a Vaják, amely az első négy hét alatt 76 millió háztartásban futott. A Lupin 70 milliós számot tudott produkálni. A listán A nagy pénzrablás követi 65 millióval, majd a Tigrisvilág 64 millióval. A Bridgerton család 63, míg A vezércsel 62 milliós nézettséget produkált ugyanennyi idő alatt.

A Lupin a kritikusok és a nézők szemében is sikernek számít. A Rotten Tomatoes oldalán a kritikusoktól 94 százalékot kapott átlagosan, ami nagyon magas szám, de a nézők szavazatai is 78 százalékon állnak. A Metacriticen 84 százalék és 7,3 pont ez a két mutató. És mi a helyzet itt, a Mafabon? Olvasóink is imádják a sorozatot: jelenleg 92 százalékos tetszési indexet tudhat magáénak.