Lassan itt az ideje, hogy felpörgessük a Halálos iramban 10-re való várakozást! Az első kép és az első trailer bejelentésével most pontosan ez történik. 

A Halálos iramban 10 eddig főleg negatív szalagcímekkel hívta fel magára a figyelmet: először Justin Lin rendező szállt ki, aki részben felelős volt a sorozat sikerszériájának megugrásáért, ami éppen a Halálos iramban 9-el tért vissza a mederbe.

Aztán a film elszabadult költségvetéséről szóló hírek kezdték meg a köröket: a Fast X (a hivatalos eredeti cím) 340 millió dollárba került 2022 novemberétől, ami korántsem a végállomás. Összehasonlításképpen: Ez a Bosszúállók: Végjáték (356 millió dollár), A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken (379 millió dollár) vagy jelenleg Avatar: A víz útja (350-400 millió dollár) árkategóriája.

A Halálo iramban 10-nek tehát rengeteg pénzt kell hoznia a globális jegypénztáraknál ahhoz, hogy a Studio Universal profitot termeljen. Ennek érdekében az illetékeseknek sürgősen meg kell fordítaniuk a kormányt, és a rossz sajtó helyett inkább a film iránti várakozást kell szítaniuk. Az első lépést ebbe az irányba most maga a Halálos iramban patriarchája, Vin Diesel tette meg.

Az Instagramon posztolt egy első képet a Halálos iramban 10-ből, amelyen nem meglepő módon az általa alakított Dom Torreto látható, zord arccal és vagány pózban. Diesel is bejelentette: A film előzetese "jövő hónapban", 2023 februárjában kerül a mozikba.

Dom Torretto mellett a család többi tagja is visszatér - Letty-től (Michelle Rodriguez) Deckard Shaw-n (Jason Statham) és Han-on (Sung Kang) át a pletykák szerint valójában halott Gisele-ig (Gal Gadot).

Új szereplők: Jason Momoa az új gonosztevő, Dante szerepében, Brie Larson Tessként és Rita Moreno Abuela Torretto, azaz Dom, Mia (Jordana Brewster) és Jakob (John Cena) nagymamájaként. A 9. rész gonosztevője is visszatért, de már oldalt váltott, és most már a család tagja (ismét).

Jason Momoa és John Cena kémiája egyébként állítólag olyan jó, hogy egyenesen a következő közös projektet tűzték ki célul.