Ez lenne a valaha készült legrosszabb Netflix-film?

Rengeteg pocsék film van, a Rotten Tomatoes pedig egyébként is híres róla, hogy szigorúan bánik minden alkotással. Ám az még náluk is ritkaságszámba megy, hogy egy film az első kritikák után 0 százalékos mutatóval álljon. A Netflix akció-thrillerre viszont épp erre a nem túl dicső hírnévre tett szert.

Az utolsó bűntény című képregény-adaptációról van szó, amely alapvetően érdekes történettel bír, csak épp ebből a készítők nem tudtak egy szórakoztató, eladható filmet kreálni. A sztori szerint az amerikai kormánynak tele lett a púpja az egyre növekvő bűnözéssel és a terrortámadásokkal, ezért drasztikus lépésre szánják el magukat. Egy digitális jellel stimulálnák az emberek agyát, hogy azok tudtukon kívül, de szabad akaratukból semmilyen törvénybe ütköző dolgot ne tegyenek többé. Ám van néhány rosszfiú, akik még a jel aktiválása előtt megcsinálnák az évszázad balhéját.

Szóval az alapötlet, ha nem is túl hiteles, de legalább érdekesnek tűnik. Csakhogy az egybehangzó vélemények szerint Olivier Megaton rendező nem tudott ebből semmi fogyaszthatót csinálni. A közel két és fél órás film végig piszok vontatott, öncélú és unalmas. Szereplőivel képtelenség azonosulni, nem igazán lehet őket megszeretni, érdektelenek a nézők számára. Ráadásul az egész egy következetlen, agyatlan lövölde, aminek mondanivalója se sok van, cserébe kliséhegyekből épült fel.

A kritikusok azt is megemlítik, hogy a film premierjét a lehető legrosszabbul időzítették. Mindenki tudja, milyen a helyzet és a közhangulat Amerikában, erre kiadnak egy filmet, aminek egyik központi eleme a rendőri brutalitás…

Az utolsó bűntény tehát 0 százalékot kapott a kritikusoktól, de a nézők sem voltak vele kedvesebbek, sem külföldön, sem idehaza.

akció | krimi | thriller

Az USA kormánya megelégelte a törvénysértést, olyan ellenőrzési rendszer alkalmazását készül bevezetni, ami mindenki számára lehetetlenné teszi bármilyen jogellenes... több»