Bár a bemutatójának évében nem aratott osztatlan sikert és ez a bevételeken is meglátszott, a Harcosok klubja mára a legnépszerűbb kultfilmek táborát erősíti. David Fincher kissé misztikus drámája annak idején kapott hideget-meleget, de talán senki sem kelt ki oly élénken ellene, mint egy másik híres rendez, Paul Thomas Anderson.

A Boogie Nights, a Magnólia és a Különvélemény rendezője akkor elég éles kritikát fogalmazott meg a filmmel kapcsolatban. Egy interjúban arról beszélt, hogy csak azért nézett meg nagyjából fél órát a filmből, mert az ő alkotásuk előzetesét előtte vetítették le. De egész egyszerűen tűrhetetlennek ítélte, sőt, ennél is tovább ment.

Azt kívánta David Finchernek, hogy élje át, mit is jelent a hererák, amiből

véleménye szerint a Harcosok klubja viccet csinált. Tudniillik, a film álmatlanságban szenvedő névtelen főszereplője az orvosa tanácsára ellátogat egy hererákosokat támogató terápiára, ahol úgy tesz, mintha ő is beteg lenne. Ettől pedig olyan megkönnyebbülést érez, ami az álmatlanságát is elűzi.

Csakhogy Paul Thomas Anderson szerint ilyesmivel viccelni egész egyszerűen botrányos. Akkor David Fincher nem igazán reagált a kritikára, ám most, bő két évtizeddel később egy újabb interjúban mégis elmondta a véleményét.

Elmondása szerint ma már nagyon is érti, min botránkozhatott meg kollégája akkor annyira, mivel az elmúlt években az ő egyik közeli hozzátartozója is megküzdött a rákkal. Elveszítette az apját, ami után már ő is egészen másképp áll a halálhoz és a szenvedéshez.

Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy valójában ők akkor nem érezték úgy és nem is állt szándékukban, hogy viccet csináljanak a rákból. Amikor feldolgozták Chuck Palahniuk regényét, azt próbálták meg bemutatni, milyen sérülékenyek és támadhatók a terápiás csoportok.