Hugh Jackmannek sem kegyelmezett a King Kong

Nagyszerű kezdésen van túl a legújabb szörnyfilm.

Könnyedén húzta be a bevételi toplista első helyét a Kong: Koponya-sziget. A szuperprodukció 61 millióval nyitott a tengerentúlon, ami bár néhány millióval a 2014-es Godzilla nyitása alatt maradt, a nemzetközi piacokon túltejesítette az óriáshüllő legutóbbi mozis látogatását. A Kopony-sziget végül 142,6 millióval zárta a hétvégét, ráadásul a kritikusok sem bántak túl keményen a Tom Hiddleston és Brie Larson nevével fémjelzett filmmel. A RottenTomatoes-on a 228 szemlézett írást követően jelenleg 79 százalékos értékelést tud felmutatni.

A dobogó második fokán a múlt héten bemutatott Logan - Farkas áll, mely hazájában újabb 37,8 millióval növelte bevételeit, melynek köszönhetően világszerte már most 438 milliónál jár, ami egy korhatáros képregény adaptációtól rendkívül erős teljesítményt jelent.

Magabiztosan végzett a harmadik helyen a hamarosan nálunk is debütáló horrorszenzáció, a Tűnj el!, mely kétségkívül az idei év eddigi legnagyobb meglepetése. A mindössze 4,5 millióból forgatott film már 111 milliót kaszált úgy, hogy eddig csak Amerikában mutatták be. Arról nem is beszélve, hogy a RottenTomatoes-on továbbra is 99 százalékon áll.

Egyéb országos premier híján nem történt nagy változás az első tíz helyen. Továbbra is remekül tartja magát a Lego Batman - A film és a JOHN WICK: 2. FELVONÁS, akárcsak az Oscar-díjas Kaliforniai álom, mely tizenkét hetet kirobbanthatatlan az élmezőnyből. Nem úgy, mint A sötét ötven árnyalata, mely öt héttel a bemutatását követően már csak a tizedik helyet tudta megszerezni, alig megelőzve a 16 (!) hete futó Oroszlánt.