Lássuk be, bármennyire is kevésbé sikerült a rajongóknak mindeddig megismerniük Fekete Özvegyet, a Végjáték egyik legszomorúbb pillanata hozzá köthető.

Bár a jövőben érkezik egy önálló Fekete Özvegy film, a rajongók kénytelenek voltak búcsút inteni a karakternek a Végjátékban, amikor Sólyomszemmel együtt próbálták megszerezni a lélekkövet, amelyért Fekete Özvegy feláldozta magát.

A Végjáték már elérhető a Disney+ streaming szolgáltatáson keresztül, ezzel együtt pedig extraként számos olyan jelenet, amelyek nem kerültek bele a film végső változatába. Az egyik ilyen a fenti képsor egyik alternatívája, amelyben Clint és Romanoff ügynök közötti rövid és látványos összecsapás sokkal brutálisabb, mint amit láthattak a nézők.

A jelenetben Fekete Özvegy súlyosan megsebesül, és csupán az utolsó pillanatban veti le magát a szikláról, így Clintnek is sikerül megmenekülnie a kővel együtt, hiszen ebben a verzióban Thanos személyesen érkezik a Vormirra, minthogy ekkora már tudja, hogy a Bosszúállók is keresik a köveket.

A jelenetet máris több kritika érte, és szerencsésnek tartják a rajongók, hogy végül nem ez került a film végső változatába.