Inkább megölette a karakterét, hogy ne kelljen több Star Wars-filmben játszania

Az emberek hajlamosak azt gondolni, hogy a mozikban látott kedvenceik imádják azt, amit csinálnak. Mármint a színészetet. Ez elvileg így is van, hiszen valamiért csak a színészet mellett kötöttek ki. De az is igaz, hogy olykor a legnagyobb sztárok is utálhatják azt, amit csinálnak. Pontosabban azt a karaktert, amit el kell játszaniuk. Pontosan erről szól ez a történet is.

A történet, amely egy messzi-messzi galaxisban játszódott és mára a világ egyik legnagyobb és legismertebb franchise-jává nőtte ki magát. Természetesen a Star Warsról van szó, amely a '70-es évek óta emberek milliárdjait szórakoztatja mindenféle formában. Amikor megnézzük valamelyik kedvenc Star Wars filmünket, eszünkbe se jut, hogy talán az a fickó a TV képernyőjén valójában utálta az egészet. Pedig Sir Alec Guinness esetében pontosan erről volt szó.

Ő alakította az eredeti három moziban, vagyis a Star Wars IV. - Egy új reményben, az A Birodalom visszavágban és A Jedi visszatérben is az idős Jedi-mestert, Obi Van Kenobit. A brit színész azonban rettenetesen utálta a karakterét, amiről annak idején több interjúban is beszélt.

Elmondása szerint egyszerűen bugyutának tartotta a párbeszédeket, amelyeket el kellett mondania. Ráadásul ezeket állandóan variálták és átírták, de ettől legfeljebb egy picit lettek jobbak. Improvizálni alig volt lehetőség, Obi Van Kenobit megformálni pedig egyszerűen számára nem volt igazi színészi munka.

Ezért állítólag ő maga ment oda George Lucashoz azzal az ötlettel, hogy öljék meg a karakterét. Lucasnak tetszett a dolog és át is írta a forgatókönyvet. Épp csak azt nem tudta, hogy Sir Alec Guinness azért állt elő az ötlettel, hogy a későbbiekben már biztosan ne kelljen újra Obi Van Kenobi bőrébe bújnia.

Volt egy városi legenda is, miszerint egy rajongó az utcán szólította le a színészt, hogy autogramot kérjen tőle. Végig azt bizonygatta, hogy legalább százszor látta már a Star Warst. Sir Alec Guinness pedig azzal az egy feltétellel adott neki autogramot, ha megígéri, hogy többé nem nézi meg…

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Egy messzi-messzi galaxisban egy hercegnő (Carrie Fisher), aki titokban a lázadók egyik fontos alakja, a gonosz és sötét úr, Darth Vader fogságába esik, ám előtte még sikeresen... több»