Egy olyan világban, ahol a franchise-ok általában csökkenő hozamot produkálnak a folytatásokkal, elég rendkívüli, hogy a John Wick filmes franchise képes volt megduplázni a globális bevételeit a sorozat minden egyes új filmjével.

Az eredeti John Wick 2014-ben került a mozikba, és 86 millió dollárt hozott világszerte. Tiszteletreméltó, de nem hihetetlen. Ezt követte 2017-ben a John Wick: 2. felvonás, amely majdnem 172 millió dollárt hozott világszerte. Aztán 2019-ben jött a John Wick: 3. felvonás - Parabellum, ami elképesztő 328 millió dollárt hozott. Nyilván senki sem várja, hogy a 4. rész ismét megduplázza ezt, és több mint 650 millió dollárt érjen el, de ha a film közelebb kerül az 500 millió dollárhoz, akkor azt kell feltételeznünk, hogy a Lionsgate számára egy ötödik film lesz a prioritási lista élén. 

Most, hogy a John Wick: 4. felvonás megjelenése már csak napok kérdése, mindenki azt várja, hogy a legújabb film talán az eddigi legnagyobb lesz. És ha ez így van, akkor reméljük, hogy a Lionsgate meg akarja majd sürgetni a "John Wick 5"-öt is. Úgy tűnik azonban, hogy Chad Stahelski rendező és Keanu Reeves nem tervezik, hogy részt vesznek egy újabb JW kalandban.  

A THR-nek adott új interjújában Chad Stahelski, a John Wick ötletgazdája beszélt arról, hogy habozott, amikor beleegyezett a "John Wick 5" elkészítésébe. A rendező kifejtette, hogy jelenleg nem hiszi, hogy egy ötödik filmre sor kerülhet. De még nem akarja teljesen kizárni, főleg, ha az új rész "őrült" pénzt hoz a kasszáknál. 

"Keanu és én egyelőre végeztünk. Pihentetjük a 'John Wick'-et" - magyarázta Stahelski - "Biztos vagyok benne, hogy a stúdiónak van egy terve. Ha mindenki imádja, és siker lesz belőle, akkor nyugodtan ünnepelhetünk."

"A 'Wick' valami furcsa oknál fogva mindig a legkésőbbi megjelenési dátumot kapja Japánban. Mindig úgy három hónappal később jelenik meg itt, mint bárhol másutt. Ha ezúttal is így lesz, akkor csinálunk egy japán turnét, Keanu és én elutazunk Tokióba, leülünk az Imperial Hotel Scotch bárjában, és megkérdezzük: "Mit gondolsz?". Megiszunk pár 20 éves whiskyt, és szalvétákra írunk néhány ötletet. Ha ezek az ötletek megragadnak, talán készítünk egy ötödik filmet."

A Lionsgate stúdió szerencséjére, még ha a John Wick filmek között újabb nagy szünet lesz is, még mindig rengeteg Wick-tartalomnak kell megjelennie a következő néhány évben.

Ott van a Ballerina, amely az első spinoff film, és jelenleg a forgatás közepén tart. Aztán ott van a A Continental: John Wick világából (amit egyébként Magyarországon is forgattak!) című tévés spin-off sorozat Mel Gibsonnal a főszerepben, ami várhatóan valamikor az év folyamán debütál. És ki tudja? Talán még több spinoff is van az alkotók és a showrunnerek fiókjában. 

Addig is, míg a John Wick 5 bejelentésére várunk, készüljünk a 4. fejezet bemutatójára! Már mindjárt itt van!

akció | krimi | thriller

John Wick neve hallattán mindenki megborzong az alvilágban, hiszen tudják, ha a visszavonult bérgyilkost felbőszítik, akkor bizony képes az egész várost csatatérré változtatni,... több»