Élet-halál döntéseket hoz a nagyvásznon Superman szerepében és Henry Cavill a való életben sem fél nehéz döntéseket hozni.

A brit szívtipró szakított hosszú távú menedzserével, Dany Garciával. Ez a DC franchise-ból való kilépéséről szóló spekulációk közepette történt, és a rajongók reagáltak a szuperhős sokkoló távozására. Egy forrás szerint:

"Henry és Dany évek óta együtt dolgoztak, de az utóbbi időben a dolgok nem mentek olyan simán. Az évek során hihetetlenül közel kerültek egymáshoz, Henry Dany testvérével, Hirammal is jóban van. De a dolgok összekuszálódtak, és úgy döntöttek, hogy mindenkinek a legjobb, ha külön utakon folytatják. Ez egy lehetőség Henry számára, hogy újrakezdje, és várakozással tekint az új szerepére a készülő Warhammer filmben."

Henry a 2013-as Az acélember című film óta játszotta a szuperhőst, akinek Dany, a hollywoodi sztár, Dwayne Johnson volt felesége segített a világ egyik legnagyobb sztárjává válni.

Henry újra eljátszotta a szerepet a 2016-os Batman Superman ellen - Az igazság hajnala és a 2017-es Az Igazság Ligája című filmekben, legutóbb pedig a 2022-es, Dwayne Johnson nevével fémjelzett, Black Adam című filmben tűnt fel egy cameó erejéig.

A 2023-as Flash – A Villám című filmben tervezett cameó várhatóan elmarad. Amióta Henry nyilvánosságra hozta csalódottságát, amiért a bűnüldöző képregénylegenda szerepéből kirúgták, a döntéssel kapcsolatos spekulációk az interneten terjedtek el, belső viszályokról szóló jelentésekkel és állításokkal, amelyek szerint Henry úgy érezte, hogy "bábuként használják ki" a legutóbbi cameójával kapcsolatban.

A pletykák szerint a dühös Henry kirúgta Danyt. Egyikük sem kommentálta nyilvánosan az állításokat, de Dwayne elmondta a rajongóknak, hogy a volt feleségéről és jelenlegi menedzseréről, Danyről szóló hírek "100%-ban nem igazak".

Dany kommentálta Henry kirúgásának Instagram-bejelentését: "Te vagy és mindig is te leszel a mi Supermanünk, és persze ennél sokkal több vagy. Igyunk az előtted álló sikerekre."

Henry a múlt héten ezt írta: "Most volt egy találkozóm (a filmkészítőkkel) James Gunnnal és Peter Safrannal, és szomorú hírem van: Mégsem fogok visszatérni Superman szerepében. Miután a stúdiótól azt mondták, hogy még októberben, a felvételük előtt be kell jelentenem a visszatérésemet, ez a hír nem a legkönnyebb, de ilyen az élet. Az őrségváltás olyan dolog, ami megtörténik. Én ezt tiszteletben tartom. Jamesnek és Peternek egy univerzumot kell felépítenie. Sok szerencsét és boldogságot kívánok nekik és mindenkinek, aki részt vesz az új univerzumban."

A hír kiváltotta a rajongók dühét, és a DC nagyágyúja, Gunn így tweetelt: "Tisztában voltunk vele, hogy lesz egy turbulens időszak, amikor elvállaltuk ezt a munkát, és tudtuk, hogy néha nehéz és nem túl népzerű döntéseket kell majd hoznunk, különösen a korábbi szálak széttartó jellege miatt. Senki sem szereti, ha zaklatják vagy szidalmazzák - de őszintén szólva, átéltünk már lényegesen rosszabbat is. A tiszteletlen felháborodás soha, de soha nem fogja befolyásolni a tetteinket." Hozzátette, hogy "az alapján cselekedtek, ami szerintünk a legjobb a történetnek, a DC karaktereknek."