Kiderült, mi okozta az egykori gyereksztár, Austin Majors halálátA kép forrása: Sixteen Miles Out on Unsplash

Az egykori gyereksztár Austin Majors, aki főként a NYPD Blue hét évadából ismert - ahol a Dennis Franz által alakított Andy Sipowicz nyomozó kisfiát alakította -, véletlenszerű fentanil-túladagolásban halt meg.

Majors 1999 és 2004 között a fiatal Theo Sipowicz szerepét alakította, majd olyan sorozatokban vendégszerepelt, mint a Jim szerint a világ, az Amerikai fater (szinkron), a Született feleségek vagy az Így jártam anyátokkal. Számos televíziós reklámban is szerepelt.

A Los Angeles megyei orvosszakértői hivatal a kedden közzétett jelentés szerint Austin Setmajor (Majors színészi karrierjét követően születési vezetéknevét Setmajer néven használta) halálának okaként fentanil-mérgezést, halálának módjaként pedig balesetet jelölt meg.

Majors február 11-én halt meg egy Los Angeles-i hajléktalanszállón. Akkor fentanil-mérgezésre gyanakodtak. A Majors 27 éves volt.

A családi nyilatkozatban, amelyet Majors nővére, Kali Majors-Raglin adott ki (a Deadline közölte), a fiatal színészt "szerető, művészi, briliáns és kedves emberként" jellemezték.

A közlemény így folytatódott: "Austin nagy örömet és büszkeséget érzett színészi karrierje kapcsán. Kiskorától kezdve az volt a célja az életben, hogy boldoggá tegye az embereket. Egy kisvárosban nőtt fel, ahol imádott kempingezni és horgászni a családjával és a cserkészcsapatával. Imádta kutyáját, Sunny-t és a lovát, Balla-t, amelyen lovagolva nőtt fel. A középiskolában kitűnően érettségizett, miközben aktív cserkész és a közösség tagja volt. A USC Filmművészeti Főiskoláján diplomázott, szenvedélye a rendezés és a zenei produceri munka volt."