Sokan ajánlják nyelvtanuláshoz a filmek vagy sorozatok nézését, ezért összeszedtem néhány Netflixen elérhető spanyol nyelvű sorozatot és filmet, ami hasznos lehet spanyol tanuláshoz. A lista nagyrészt európai, azaz spanyolországi filmeket/sorozatokat tartalmaz, ugyanakkor néhány latin-amerikai (Mexikó, Argentína, Peru) alkotás is megtalálható rajta. Kezdőknek ajánlott eredeti hanggal és magyar felirattal nézni őket. Ha pedig már sikerült elég bátorságot és tudást gyűjteni, akkor eredeti hanggal és spanyol felirattal érdemes tovább gyakorolni. Próbáltam olyan filmeket/sorozatokat gyűjteni, amik talán kevésbé ismertek, ezért A nagy pénzrablás és az Elit nem szerepel a listán. Illetve kiemelném, hogy ez a lista nem tartalmazza az összes spanyol nyelvű, Netflixen elérhető alkotást, ezek csak az általam ajánlottak. Hozzászólás formájában nyugodtan bővíthetitek a listát általatok ajánlott (nem csak Netflixen elérhető) filmekkel/sorozatokkal. Kellemes időtöltést kívánok a szórakozva tanuláshoz!

#20

57 A nyár titkai  (2022)

(1)

dráma | zenés

Netflix

Steffi egy családi titok nyomában járva eljut egy eldugott argentin üdülőbe, ahol újra wakeboardversenyeket rendeznek. több»

#19

dráma

Netflix

Marina Seresesky rendezőnő legújabb alkotása. több»

#18

59 Mondd, mikor!  (2020)

(2)

vígjáték

Netflix

Miután nagyapja elhunyt, egy fiatal srác elhatározza, hogy felkutjatja és jobban megismeri mexikói gyökereit.

#17

dráma | romantikus

Netflix

Egy véletlen SMS-váltást követően Vale és Alex között először barátság szövődik, majd egy románc kezd alakulni. Viszont fogalmuk sincs róla, hogy már találkoztak... több»

#16

54 A mi dalunk  (2021)

(2)

dráma | romantikus | vígjáték | zenés

Netflix

Maca karrierje fordulóponthoz érkezik, az életében azonban újra felbukkan egy régi ex, aki korábban már összetörte a szívét.

#15

családi | fantasy | kaland | romantikus | vígjáték

Netflix

Egy könyvvizsgáló, aki gyűlöli a karácsonyt, egy kisvárosba érkezik, és megismerkedik egy nővel, akinek eltökélt szándéka, hogy megtanítsa neki, hogyan élvezze az ünnepeket. több»

#14

vígjáték

Netflix

Egy fiatalembert faképnél hagynak az oltár előtt. Túlzottan gondoskodó édesanyja úgy dönt, hogy csatlakozik hozzá a nászútján, hogy ne vesszen kárba az utazás. több»

#13

56 Búcsú nélkül  (2022)

(3)

romantikus | vígjáték

Netflix

Egy munkamániás építész és egy tüzes művész ellentétes élete felborul, amikor egy véletlen találkozásuk a lélegzetelállító Peruban megváltoztatja az életről alkotott... több»

#12

romantikus | vígjáték

Netflix

Egy varázslatos éjszaka után Adri önként jelentkezik a pszichiátriára, ahol Carla is él.

#11

vígjáték

Netflix

Lucia tökéletes családképét fia laza életmódja, mocskos szájú barátnője és a is rokonok fenyegetik, akik sehogy sem illeszkednek a makulátlan famíliáról alkotott... több»

#10

vígjáték

Miután a barátja megcsalja, egy építész visszatér a szülővárosába, hogy a különc családja körében átgondolja az életét. több»

#9

64 Az ablakomon át  (2022)

(17)

romantikus | vígjáték

Netflix

Egy lány fülig szerelmes a titokzatos szomszédjába, akit csak távolról figyel. Arra a végső következtetésre jut, hogy mindent el kell követnie azért, hogy a fiú szerelmes legyen... több»

#8

78 Valeria  (2020)

(4)

dráma

Netflix

Valeria élete válságba jutott: nem csak karrierje, az írás, de a magánélete tekintetében is elveszettnek érzi magát, miután elhidegült férjétől. A nő három legjobb... több»

#7

dráma | romantikus

Netflix

Eva fiatal és független, képregényrajzolóként dolgozik, a nyári szünetre pedig visszatér Malagába, újra találkozik egylpro szerelmével. A fiúról semmit sem tud, mióta az hat... több»

#6

dráma | romantikus | vígjáték

Netflix

2003. Irene egy fiatal filmes diák, aki egy rövidfilmet készít. A film főszereplőjeként találkozik Julióval, akibe hamar beleszeret. Az idő és az élet azonban más utakra tereli... több»

#5

romantikus | vígjáték

Netflix

A Szerelem első csókra című film Javier (Álvaro Cervantes) történetét meséli el, aki 16 évesen csókolt meg először egy lányt, és felfedezte, hogy látnoki képességgel... több»

#4

dráma | romantikus

Netflix

Lina elköltözik, új munkát keres és új dolgokat próbál ki annak érdekében, hogy végre túltegye magát első szerelmén. A főszerepekben Nadia de Santiago és Álvaro Cervantes. több»

Ez a sorozat kifejezetten ajánlott azoknak, akiknek nincs sok ideje filmet/sorozatot nézni, hiszen csak 10 perces egy rész.
#3

vígjáték

Telekom TVGO

Marina (Belén Cuesta) esküvőszervezőként dolgozik, de nem azért, mert annyira romantikus alkat lenne, hanem mert úgy tartja, hogy ha az emberek szerelmesek, akkor nem spórolnak a... több»

#2

dráma | romantikus

Netflix

Margot és David különböző világokból származnak. Margot egy szállodaipari birodalom örököse. A férfinak három állást kell vállalnia, hogy megéljen. De amikor útjaik... több»

#1

90 Lányok a vonalban  (2017)

(4) (6)

dráma

Netflix

A sorozat a húszas évekbe kalauzol minket. Vissza oda, ahol négy nő történetét ismerhetjük meg. Mind a négyen más háttérrel rendelkeznek, de közös bennük, hogy egy telefonos... több»