A 2000-es évek egyik legőrültebb vígjátékát hozta össze Harold Ramis, amelyet egy enyhén szólva is parádés szereposztással fejelt meg, ez A kezdet kezdete, amelyet már csak egy napig érhető el a Netflix műsorkínálatában.

A Jack Black és Michael Cera főszereplésével készült film két száműzött ősember, Zed és Oh kalandjait követi nyomon, ahogy gyakorlatilag “keresztülsétálnak” a legfontosabb bibliai jelenetekben. “Hőseink” így találkoznak Káinnal és Ábellel, majd elindulnak Szodoma városába, ahol viszont a kor egyik legfurcsább politikai és társadalmi káoszában találják magulat.

A kezdet kezdete már a megjelenést követően vegyes kritikai fogadtatásban részesült, a Rotten Tomatoes portálon viszont mindössze 14 százalékot kapott a kritikusoktól, míg a nézők 24 százalékra értékelték azt, meglepő módon ugyanakkor a hazai közönség 74 százalékra értékelte a Mafabon.

A film végül hatalmas anyagi bukás lett, hiszen a 60 millió dolláros költségvetéssel szemben mindössze 62 millió dollárt keresett világszerte. Bár A kezdet kezdete a mai napig kevesek szívét nyerte el igazán, ettől függetlenül egy igazi kultfilmről beszélhetünk, hiszen ebbe a produkcióba olyan neveket sikerült szerződtetni Black és Cera mellett, mint Paul Rudd, Oliver Platt, Juno Temple, Bill Hader, Hank Azaria, David Cross és  Olivia Wilde.

A kezdet kezdete tehát január 31-ig érhető el a streamingszolgáltatón, a film mafabos adatlapján található Netflix ikonra kattintva pedig közvetlenül elindítható a lejátszás, amennyiben rendelkeztek előfizetéssel a szolgáltatónál.

kaland | vígjáték

Jack Black és Michael Cera világrengető utazásra indulnak az őskortól kezdve át a bibliai időkön. A szeleburdi párost száműzik az ősközösségből, és az ókori... több»