Sylvester Stallone első szuperhősfilmjében lesz látható a most debütáló Szamaritánusban, amely már elérhető az Amazon Prime Video műsorkínálatában.

Stallone a film főszerepe mellett egyúttal producerként is részt vett a munkálatokban, további szerepekben pedig érkezik Javon 'Wanna' Walton, illetve a Trónok harca sztárja, Pilou Asbæk.

MIRŐL SZÓL?

A tizenhárom éves Sam Cleary szinte teljesen biztos abban, hogy titokzatos és visszahúzódó szomszédja, Mr. Smith valójában egy igaz legenda, aki a nyilvánosság elől rejtőzik. Huszonöt évvel ezelőtt Granite City szupererős igazságosztóját, a Szamaritánust egy raktárban holtan találták, miután tragikus csatát vívott riválisával, Nemesisszel. Sokan hiszik azt, hogy a hős életét vesztette a tűzben, de néhányan, mint Sam, reménykednek abban, hogy még mindig életben van.

Miközben a városon eluralkodik a káosz, a bűnözés sosem látott méreteket ölt, Sam küldetésének tekinti, hogy rávegye szomszédját, bújjon elő a rejtekhelyéről, és mentse meg a várost a pusztulástól.

SZUPER- VAGY AKCIÓHŐS?

A film eredeti forgatókönyv alapján készült, tehát nem képregény adaptációról beszélhetünk. Stallone korábban elmondta, hogy különösen elkötelezett volt a projekt iránt, mivel úgy érezte, hogy a Szamaritánus karaktere egy atipikus hős, amelyet nagyon szeret megformálni. A Szamaritánus olyan jellemhibákkal rendelkezik, amelyek lebontják az önbíráskodó hősök misztikumát.

KINEK SZÓL?

Az 1993-ban megjelent John McTiernan rendezésében készült Az utolsó akcióhős, amelynek főszerepében  Arnold Schwarzenegger látható, kétségtelenül önironikus megközelítést kínált a nyolcvanas évektől kezdődően egyre sablonosabbá váló akcióhősök világához. A Szamaritánus mindenkinek remek kikapcsolódást nyújt, akik egy kicsit is megfáradtak már a szuperhősfilmek áradatától.

akció | dráma | fantasy | sci-fi

Húsz évvel ezelőtt egy rejtélyes erejű szuperhősnek nyoma veszett. Egy fiatal srác felkerekedik, hogy kiderítse, vajon életben van-e még... Sylvester Stallone pályafutásának... több»