A Baghead - Holtakkal suttogó forgatókönyve és a 2017-es kisfilm győzte meg a Vaják sztárját, Freya Allant, hogy kipróbálja magát egy másik zsánerben, a horrorban.

"Furcsa azt mondani, hogy azért nézünk horrort, hogy kiszakadjunk a hétköznapokból. A horror nem olyan, mint mikor egy fantáziavilágba menekülsz, ahol minden gyönyörű – a horror inkább megrémít és elborzaszt." – mondta a színésznő a Radio Times-nak. "De az egyfajta kiszakadás vagy menekülés, ami eltereli figyelmünket a mindennapi életről. [...] Azért jó szórakozás néha megijedni. Az emberek is ezért ülnek fel hullámvasútra."

A színésznő a Vaják óta szerepelt többek közt a Lőpor turmixban, valamint a Világok harca, az Into the Badlands és A harmadik nap című sorozatokban. A Baghead – Holtakkal suttogó után A majmok bolygója: A birodalom című filmben láthatjuk legközelebb. 

"Minél több mindenben szeretném magam kipróbálni. Nem szeretném, hogy bekategorizáljanak. Nyilván ha azt látják, hogy egy valamiben jó vagy, akkor olyasmire kérnek fel később. [...] De nagyon szeretnék majd valami olyat csinálni, amiben nincs semmiféle mágia, természetfeletti vagy csimpánzok."

Ami jelenthet akár egy romkomot, vagy egy musicalt, ugyanis a festés mellett imád musical dalokat énekelni. Legnagyobb vágya, hogy egy A24-filmben szerepeljen és eljátssza Rapunzelt – amit egyébként 11 évesen egy balettben már megtett.

Ami a Bagheadet illeti, a történet szerint Iris apja halálát követően egy lerobbant kocsmát örököl Berlinben. Az örökség rendezése során kiderül, hogy az ingatlannal együtt egy rejtélyes lényt, Bagheadet is ‘megörökölte’, aki képes holtak formáját felvenni, lehetővé téve a kommunikációt az elhunytakkal. Baghead jelenlétéből üzleti lehetőség születik: kétezer dollárért két percet tölthetnek vele az emberek, bár ennek szabályait megszegni veszélyes következményekkel járhat.

A Barbár és az Az producereinek új filmje, a Baghead - Holtakkal suttogó 2024. március 14-től látható a magyar mozikban.

horror

Apja (Peter Mullan) halála után Iris (Freya Allan) örököl egy lepukkant berlini kocsmát. Azt azonban nem tudja, hogy az örökség Bagheadhez, a kocsma pincéjében lakó baljós... több»

via ADS Service