Ma debütál a Disney+on a '90-es évek egyik kultikus filmjének remake-je. Általában az ilyen filmektől eleve ódzkodni szokott a közönség, mivel a legnagyobb kedvenceik szintjére szinte sosem nőnek fel és csak meggyalázzák azok emlékét. Hogy most is így lesz-e, azt előre nehéz megjósolni.

De melyik filmről is van szó? Ha azt mondom, hogy Woody Harrelson és Wesley Snipes, máris mindenkinek a furán felhajtott siltes baseball sapka, a feleslegesen bő trikó és a streetball-pálya betonját perzselőre felhevítő nap jut eszébe. És persze a kosarazás. Ők ketten valódi klasszikussá emelték az 1992-ben bemutatott eredeti Zsákolj, ha tudsz! mozit.

Ennek készült el a remake-je, amely történetében nagy vonalakban követi majd elődjét. Adott egy igencsak jól kosarazó srác, Kamal, aki a teremben lemos mindenkit a pályáról. Aztán becsoszog egy hófehér forma fura papucsban, fura ruhában és frizurával. Ő Jeremy, aki beszállna a játékba. Először kiröhögik, de amikor kezébe veszi a labdát, hamar lehervad a mosoly az arcokról.

Az új Zsákolj, ha tudsz! két főszerepét Sinqua Walls és a rapperként már ismert, de filmben most először szereplő Jack Harlow alakítja. Utóbbival kapcsolatban Calmatic, a rendező egy interjúban elmondta, hogy az egyik asszisztense ajánlotta őt a szerepre és a stáb azonnal rábólintott, hogy ez bizony működhet. A forgatás után pedig már azon a véleményen van, hogy Jack Harlow lesz a következő Mark Wahlberg, akkorát fog menni színészként.

Mindenesetre a film egyelőre nem győzte meg túlzottan a kritikusokat. A Rotten Tomatoes oldalán ugyanis mindössze 33 százalékot adtak neki, ami nem túl jó előjel. De mivel ma debütál, így mi magunk is kideríthetjük, hogy jó vagy rossz lett-e ez a remake.