Denzel Washington, Hollywood egyik legkedveltebb és legkarizmatikusabb sztárja, aki közel 40 éves karriert tudhat maga mögött. Új filmje, A védelmező 3. nagy sikerre számíthat, de még vele is megesett, hogy rosszul ítélt meg egy forgatókönyvet. 

Washington (legutóbbi filmjei a cikkünk galériájában) általában véve mind a közönség, mind a kritikusok körében sikert aratott a pályafutása során, akár drámai szerepekben, mint a Philadelphia - Az érinthetetlen és a Hurrikán, akár olyan akciófilmekben, mint A tűzben edzett férfi és a Száguldó bomba Kétszeres Oscar-díjas a (Az ötvennegyedik hadtest és a Kiképzés) négy filmet is rendezett, a Kerítések (2016) négy Oscar-jelölést kapott, köztük a legjobb filmnek járó elismerést.

Általános sikerei ellenére néhány filmje nem talált jó visszhangra a közönség körében. A Kinek a papné című filmmel, amelyben Whitney Houston mellett játszott, a romantikus komédia műfajába való betörése mindössze 43%-os pozitív kritikát kapott a Rotten Tomatoes-on. 

A SID 6.7 - A tökéletes gyilkos (1995), egy sci-fi film, még rosszabbul teljesített, a kritikusok és a közönség is csak 32%-os tetszéssel értékelték. 

A legkevésbé sikeres film a portfóliójában A királynőért és a hazáért (1988) 28%-os pozitív értékeléssel (jelenet a produkcióból idelent). A filmben Washington egy volt brit katona megformálása miatt kapott kritikákat, különösen a nem meggyőző brit akcentusa miatt. Olyan kritikusok, mint Stephen Garrett a Time Out-tól és David Nusair a Reel Film Reviews-tól kifejezetten rámutattak az akcentusának hibáira.

De koncentráljuk most a pozitívumokra, és ha még nem láttad A védelmező 3-at, azt ajánljuk, ne maradj le róla, különösen, ha bírod az akciófilmeket.

dráma | krimi | thriller

Reuben 8 év szolgálat után leszerelt az Egyesült Királyság hadseregéből. Azt hitte, a falklandi háború után már nem jöhet rosszabb. Hazaérve megpróbál új, tisztességes... több»

akció | krimi | thriller

Robert McCallt (Denzel Washington) a saját lelkiismerete gyötri. A saját kormányának bérgyilkosaként a múltban sok olyan dolgot kellett megtennie, amit már nem tud összeegyeztetni... több»