Natalie Portman azt nyilatkozta, hogy Jodie Foster, miután meghallotta, hogy  „fiatal színésznőként szexualizálták”, azonnal felkereste a színésznőt.

Natalie Portman a „Smartless” podcast egyik friss epizódjában elárulta, hogy Jodie Foster egyszer felkereste őt, miután meghallotta, hogy Portman beszélt arról, hogy fiatal színésznőként szexuális objektumnak tekintették. Foster 12 évesen robbant be a köztudatba, amikor Martin Scorsese Taxisofőr című filmjében egy gyermek szexmunkást alakított. Portman életében pedig 11 évesen jött az áttörés, amikor a Léon, a profi című filmben kapott szerepet.

„Tartottam egy beszédet egy nőjogi gyűlésen arról, hogy fiatal színésznőként szexualitás tárgyává tették a testemet. Jodie ezután keresett fel. Beszélgettünk, fantasztikus volt,” mondta Portman. „Még mindig a példaképemnek tekintem.”

Portman elmondta, hogy már fiatalon megtanulta, hogyan mutassa keménynek magát a filmforgatásokon, hogy elkerülje a lehetséges zaklatást.

Portman hozzátette, hogy édesanyja mindig vele volt, és gondoskodott róla, hogy senki ne közelítsen hozzá". Később, "amikor egyetemre mentem, apám azt mondta, 'Rendben, ez aranyos volt. Ideje továbblépni. Találjunk más munkát - egy igazi munkát.' " Pszichológiát tanult a Harvard Egyetemen, de sosem hagyta teljesen maga mögött a színészkedést.

A Fekete hattyú Oscar-díjas színésznője tavaly nyilatkozott áttörő szerepéről A profi című filmben Luc Besson rendezővel szembeni szexuális zaklatási vádak apropóján.

„Ez egy olyan film, amely még mindig népszerű, és az emberek gyakrabban szólítanak meg emiatt a film miatt, mint bármi másért, amit valaha is készítettem,” mondta Portman a THR-nek. „Ez alapozta meg a karrieremet, de az biztos, hogy ha mai szemmel nézed, bizonyos szempontból, hogy is fogalmazzak… megkérdőjelezhető aspektusai is vannak. Tehát igen, bonyolult kérdés ez számomra.”

Portman legutóbb a netflixes May Decemberben vállalt szerepet, Fostert pedig a True Detective nagysikerű negyedik évadában láthattuk.