Mekkora vagyona van valójában Sylvester Stallone-nak?

Sokakat érdeklő kérdés, hogy kedvenc sztárjaink valójában mekkora vagyonra tettek is szert filmjeikkel. Ahogy korábban már más színészeknél, úgy most Rambo és Rocky megformálójánál is megnéztük, milyen gázsit kapott egy-egy szerepéért.

Mint ismert, Sylvester Stallone azon színészek közé tartozik, aki szó szerint magának indította be karrierjét. Ez esetében azt jelenti, hogy első nagy sikerfilmjében, a Rockyban nem csak a főszereplőt alakította, de a forgatókönyvet is ő maga írta. Sokáig kereste a megfelelő stúdiót, amely hajlandó lenne elkészíteni a filmet, de sokan csak úgy vállalták el, ha addigra már befutott neves színész játszhatja el a címszereplőt. Ebből viszont Sylvester Stallone nem engedett és végül a Universal Artists stúdió bólintott rá a projektre. A film költségvetése alig 1 millió dollárra rúgott, ami már a ’70-es években is alacsony összegnek számított Hollywoodban. Ebből pedig a forgatókönyvíró és főszereplő Sylvester Stallone csupán 23 000 dollárt kapott fizetségül. Pedig a Rocky végül világszerte 225 millió dollárt kaszált.

A következő években fokozatosan egyre nőtt a színész fizetése, amely így már bőven elérte más sztárok gázsijának a szintjét. 1982-ben a Rambo már 3,5 millió dollárt hozott neki. Egy évvel később a botrányosan rossz Életben maradniban vállalt szerepéért már 10 millió dollár ütötte a markát. A másik legendásan fura filmje, az Énekes izompacsirta 4 millió dollárt hozott. Ezt követte az 1985-ös Rocky IV, amelyben már producerként is tevékenykedett, ezért 12 millió dollárt kapott, de ugyanennyiért vállalta a Túl a csúcsont is.

A következő időszakban szinte minden filmjéért 15-16 millió dollár körüli összeget kapott: Tango és Cash, Rocky V, Oszkár, Dredd bíró, A specialista, A pusztító. De ugyanennyit hozott számára a The Expendables és a The Expendables II is.

Sylvester Stallone a ’70-es évek és a 2010-es évek közti időszakban, amely kétségtelenül karrierje megaktívabb és legtermékenyebb szakasza volt, csak a filmes munkáival 300 millió dolláros vagyonra tett szert. Emellett saját produkciós irodát is nyitott, amely olyan filmeket készített eddig mint a Creed II., a Rambo 5: Utolsó vér vagy a jelenleg készülő The Expendables 4.

Sylvester Stallone vagyona a becslések szerint jelenleg 400 millió dollár körül mozoghat, amelybe beletartozik a Beverly Hillsben található hatalmas birtoka, valamint a floridai birtoka is.