A Flash – A Villám , amit a WB úgy próbált beharangozni, mint "minden idők legjobb szuperhősfilmje", úgy tűnik, tényleg csúnyán elhasal a kasszáknál...

A hétvégén a Flash brutális, 73 százalékos visszaesést produkált a második hétvégéjén, 15,3 millió dollárral, 4265 észak-amerikai moziból. Ez sokkal nagyobb visszaesés, mint a közelmúltbeli DC-adaptációké, így a Black Adam (59 százalék) és a Shazam 2 - Az istenek haragja (69 százalék), amelyek a stúdió számára óriási pénzveszteséget jelentettek.

A közönség gyakorlatilag szó szerint elutasítja a Warner Bros. filmjét, amelyben Ezra Miller alakítja a címszereplőt. Ahelyett, hogy a film és szupergyors hőse győzelmi kört futnának, a DC képregényes kalandja a harmadik helyre szorult a Pókember - A pókverzumon át és a Pixar Elemi című filmje mögött, és csak kevéssel előzi meg Jennifer Lawrence új, R-kategóriás vígjátékát, a Barátnőt felveszünk című nyári, Amerikai Pite és társai típusú mozikat idéző, nyári limonádét.

A  Flash esetében ez katasztrofális eredmény a 200 millió dolláros költségvetéshez képest. A film eddig siralmas, 87 millió dollárt termelt az amerikai jegypénztáraknál és 123,3 millió dollárt a nemzetközi szinten, így a világméretű összbevétel 210,9 millió dollárra emelkedett.

A probléma része az is, hogy a DC új vezetői, James Gunn és Peter Safran bejelentették, hogy újra akarják indítani a képregény-univerzumot. Ennek eredményeképpen a közönség kétértelműen viszonyul az olyan - még az újraindítás előtt kényszerűen kiadott - filmekhez, mint a Flash.

Ez nem túl szerencsés a két fennmaradó, bizonytalanságban lévő DC-film, a Kék Bogár (augusztus 18.) és az ismét Jason Momoa által fémjelzett Aquaman és az elveszett királyság (december 20.) számára.

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Ugyan miért csak ezt az egy univerzumot mentenéd meg, ha képes vagy arra, hogy bármilyeket megmentsd? Barry Allen úgy tűnik, magára maradt a Föld védelmében, amelyet a káosz ural.... több»