Mit tett Joker Sophie-val? A rendező végre válaszolt a karakter sorsát illető kérdésreA kép forrása: MovieWeb

Az októberben mozikba került Joker cselekménye még mindig számos kérdést vet fel a rajongókban, köztük a történet egyik legfélelmetesebb jelenete kapcsán. Ezen a ponton szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy cikkünk cselekményleírást tartalmaz.

A Joker egyik legvérfagyasztóbb jeleneteik közé talán az a képsor tartozik, amikor nyitott kérdés marad, hogy Arthur Fleck vajon csakugyan megölte az egyedülálló anyukát, Sophie Dumondot. Maga a film ugyanis nyitott kérdésként kezeli ezt a szálat, így a nézők semmilyen határozott választ nem kapnak minderre.

Minderre azonban maga a rendező, Todd Phillips adott választ egy friss interjú során: „Egész biztosan nem ölte őt meg, ezt biztosra állíthatom. Mindenkinek tetszett az ötlet, hogy elkészítsük ezt a jelenetet, amely során a nézőkben felmerülhet a kérdés, mennyire is örült, de a legtöbbeknek sikerült megérteniük, hogy Arthur csak azokat bántja, akik szintén fájdalmat okoztak neki.”

A rendező azt is elárulta, hogy mindezt egy jelenet is megerősíti, amely végül nem került bele a film végső változatába.