Neeson ismét nem talált legyőzőre, Amerikában óriásit bukott Johnny Depp filmjeA kép forrása: Lionsgate

Liam Neeson továbbra is az élen, a Mortdecai a második, A mindenség elmélete a harmadik helyen nyitott. Észak-Amerikában Clint Eastwood filmje, az Amerikai mesterlövész megtartotta első helyét, Johnny Depp viszont csúfosat bukott, még Jennifer Lopez is csúnyán lekörözte.

Megtartotta első helyét a hétvégi magyarországi toplistán az Elrabolva 3, melyre bemutatásának harmadik hétvégéjén közel 30 ezer néző váltott jegyet. A film csak hazánkban 308 millió forintos bevételre tett szert, eddig 228 ezren nézték meg idehaza. Második helyen nyitott a Johnny Depp nevével fémjelzett, a kritikusok körében csúfosat bukó Mortdecai. A filmre 23 ezren voltak kíváncsiak. A képzeletbeli dobogó harmadik helyét egy másik újonc, az 5 Oscarra jelölt A mindenség elmélete foglalhatta el. A film a maga 17 ezer nézőjével a Golden Globe-díjas és 9 Oscar-díjra terjesztett Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)-t utasította maga mögé.

 

A premier filmek közül Jamie Foxx musicalje, az Annie közel 13 ezres nézőszámával a hatodik helyen nyitott. Továbbra is jól teljesít a múlt héten debütált magyar produkció, a Dumapárbaj, mely ezen a hétvégén a hetedik helyen zárt. A film két hét alatt több mint 40 millió forintot keresett. A Parkoló azonban nem fért fel a top10-es listára. alkotására mindössze 890-en váltottak jegyet.

 

Észak Amerikában Clint Eastwood korhatáros háborús filmje, az Amerikai mesterlövész megtartotta az első helyét. A film minden várakozást felülmúlva több mint 200 millió dollárt kaszált. Hatalmasat bukott viszont Johnny Depp mozija, mely alig fért fel a toplistára. A Mortdecai mindössze 4 millió dolláros bevételre tett szert. Csak összehasonlításként, a Jennifer Lopez főszereplésével készült szintén negatív kritikai visszhangot kapó A szomszéd fiú című filmje 15 milliót kaszálva az észak-amerikai toplista második helyén nyitott.