Netflix 2023: Az év 10 (eddigi) legjobb filmje, amit nagyon is érdemes pótolnod

Tegnap megnéztük a 10 legrosszabb értékeléssel rendelkező Netflix-eredetit.

Ma pedig jöhet a 10 legjobb, ugyanis a streaming óriás számos új filmet adott ki 2023-ban, és idén ősszel és télen még több is érkezik ezek közül.

A lista Rotten Tomatoes értékelései alapján készült, de nagyon kíváncsiak vagyunk, ti mit gondoltok! Ezek a filmek szerintetek is a 10 legjobb idei Netflix-eredeti közé tartoznak? Vagy valamit változtatnátok a listán?

 

#10

76 Halványkék szemek  (2022)

(27) (3)

horror | krimi | misztikus | thriller

Netflix

Egy veterán nyomozó egy rejtélyes gyilkos nyomába ered fiatal társával, akit évekkel később Edgar Allan Poe néven ismer majd meg a világ.

A Poe novellája alapján készült film dicséretet kapott stílusáért és a rendezéséért. A Rotten Tomatoes pontszáma: 63 százalék. Történetmesélés szintjén nem egészen felelt meg az elvárásoknak, de stilisztikailag a dráma a kritikusok szerint kielégítően teljesített. "Gyönyörűen felvett és hozzáértően játszott, a Halványkék szemeket érdemes megnézni otthonról" - írta Rebecca Johnson a Film Focus Online-nak -"Azonban a legjobb erőfeszítései ellenére nem biztos, hogy annyira lebilincsel és szórakoztat, mint amennyire szeretné." Azért a két főszereplő közti színészi kémia mindenképp megér egy esélyt!
#9

kaland | romantikus | vígjáték

Netflix

Egy ügyvezető váratlan szakításon megy keresztül, majd elfogad egy megbízást, hogy beépülve megismerkedjen a vietnami turisztikai iparral. több»

A film Rotten Tomatoes pontszáma 67 lett. Az Útikönyv a szerelemhez című filmnek több tisztelője volt, mint kritikusa... Hm, de lássuk, mit is takar ez! "A Tourist's Guide to Love a szokásosnál több tapintattal és nemeslelkűséggel tiszteli karaktereit, közönségét és kulturális ábrázolását, és egy üdítő és pihentető, PG-kategóriás romantikus drámát ad nekünk" - írta Don Shanahan a Film Obsessive számára.
#8

62 Chupa  (2023)

(4) (8)

dráma | fantasy | kaland

Netflix

A tizenéves Alex mexikói családlátogatása során egy valószínűtlen társra tesz szert, amikor felfedez egy fiatal chupacabrát, amely a nagyapja fészerében rejtőzik. Hogy... több»

A Chupa az egész család számára hozott valamit és sikert aratott. A Rotten Tomatoes pontszáma 68 lett. Bár nem feltétlenül volt úttörő, a Chupa-t szerethető és családbarát kalandfilmként dicsérték: "A 'Chupa' nagyon jól összerakott, szépen filmezett és előadott alkotás.Gyakran tiszteleg Spielberg előtt - és 95 percre leköti a gyerekeket a kanapén, nem kell aggódni" - írta Graeme Tuckett a Stuffnak.
#7

68 Luther: A lemenő nap  (2023)

(10) (2)

dráma | krimi | misztikus

Netflix

John Luther ez alkalommal egy filmben tér vissza nyomozói munkájához, viszont egyelőre börtönben ül, miközben Londont egy sorozatgyilkos tartja rettegésben. A gyilkos már egyszer... több»

A Luther: A lemenő nap az eredeti tévésorozat érdemeihez mérhető - és méltán! Rotten Tomatoes pontszáma: 68. Bár a film egyes kritikusok szerint inkább tűnt egy túl hosszú epizódnak, mint egy teljes értékű filmnek, a főszereplők mégis remekül teljesítettek: "A film hibái ellenére van itt elég csodálni való ahhoz, hogy a régi rajongók és az újonnan érkezők is kíváncsiak legyenek, hol bukkan fel Luther legközelebb" - írta Lee Zumpe a Tampa Bay Newspapers számára.
#6

40 Telitalálat  (2023)

(2)

dráma | romantikus | vígjáték

Netflix

Egy nagy visszhangot kiváltó kirúgást követően Jenna visszatérése a divatszakmai karrierjéhez zátonyra fut, amikor belezúg egy sármos, sokkal fiatalabb munkatársba, aki... több»

A Telitalálat szilárd helyet szerzett a modern romantikus komédiák nagyjai között. A Rotten Tomatoes pontszáma 69. Bár a kritikusok szemében a film messze nem volt tökéletes, mégis megvoltak a maga szórakoztató pillanatai: "Kiszámítható romantikus komédia, de számomra a kisebb pillanatok tették azzá" - írta Claudia Puig a Filmhétnek.
#5

83 Jessica útja  (2023)

(5)

dráma | életrajzi | kaland

Netflix

Az ausztrál tinédzser, Jessica Watson története, aki egyedül vitorlázta körbe a Földet. Jessica a legfiatalabb, aki erre vállalkozott. több»

A Jessica útja őszinteségével és melegségével nyerte el a kritikusok tetszését. A Rotten Tomatoes pontszáma: 79 százalék lett. A giccses pillanatok elszórtsága ellenére a film a legtöbb kritikust meglepte szívmelengető történetével: "'True Spirit' (a film eredeti címe) a szabadságot a nyílt tengeren szórakoztatóvá teszi, ami messze van attól, hogy a hálószobában a képernyőt bámulva várd, hogy elkezdődjön az életed" - írta Stephanie Zacharek a Time számára. 
#4

akció | thriller

Netflix

A Netflix égisze alatt 2020-ban debütált Tyler Rake: A kimenekítés őrült és eszeméletlenül pörgős akciójával azonnal közönségsikerré vált. Chris Hemsworth visszatér... több»

A kimenekítés 2 az első rész elektromos energiáját hozta! Ez meglátszik a Rotten Tomatoes pontszámán is, ami 80 százalékos. A kritikusok egyetértettek abban, hogy az akciófilm folytatása biztos siker az eredeti rajongóinak: "Ami egy akciófilmben számít, az az akció, és az egykori kaszkadőrből lett rendező, Sam Hargrave több mint teljesíti ezt az ígéretet" - írta Randy Myers a The Mercury Newsnak.
#3

vígjáték

Netflix

A film középpontjában az életre szóló legjobb barátnők, Stacy (Sunny Sandler) és Lydia (Samantha Lorraine) állnak, akik mindig is epikus bát micvákról álmodtak. De amikor a... több»

A Sandler-család filmje elbűvölte a kritikusokat. A film Rotten Tomatoes pontszáma: 92 százalék! A komikus tinidráma Adam Sandler lányának első nagy színészi alakításával robbent be. A fitalat színésznő debütálását a kritikusok dicsérő szavakkal illették: "Adam Sandler lánya, Sunny - a bál egyértelmű szépe - megnyerő, természetes alakításával gyorsan elhalványítja a 'nepo-baba' jelzőket egy ismerős, de nagyon szépen kivitelezett coming-of-age történetben" - írta Brian Lowry a CNN-nek. 
#2

67 Nimona  (2023)

(6) (2)

akció | animáció | családi | fantasy | kaland | sci-fi | vígjáték

Netflix

Nimona, a fiatal alakváltó összefog az őrült tudóssal, Lord Ballister Blackhearttal, hogy közösen leleplezzék a birodalom uralkodóját. Patrick Osborne első egészestés... több»

A Nimona is lenyűgözte a kritikusokat kiváló minőségű animációjával és okos írásával. A Rotten Tomatoes pontszáma: 94 százalék. A kritikusok el voltak ragadtatva a film átgondolt történetmesélésétől, gazdag animációjától és kivételes világépítésétől. "Ami kevésbé ügyes kezekben egy általános Netflix-film lehetett volna, végül egy árnyalt történet lett az összetartozásról, amely valamivel kevésbé klisés, mint azt várnánk" - írta Christian Zilko az IndieWire-nek.
#1

40 Tyrone klónja  (2023)

(3) (1)

akció | misztikus | sci-fi | vígjáték

Netflix

Hátborzongató események sorozata egy valószínűtlen triót sodor egy aljas kormányzati összeesküvés nyomába ebben a pörgős krimiben. több»

Ez a fantasztikus thriller egyértelműen lenyűgözte a kritikusokat. A Rotten Tomatoes pontszáma: 94 százalék! A kritikusok imádták a filmet az okos forgatókönyv és a lenyűgöző színészi alakítások miatt: "A vadul vicces 'They Cloned Tyrone' szatirikusan boncolgatja a fekete közösség sarokköveit - az ételt, a zenét és a vallást - és izgalmasan kezeli azt a kényelmetlen gondolatot, hogy a kívülállók többet profitálnak ezekből, mint maga a fekete közösség" - írta Whelan Barzey a Time Outnak.