Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
66%

Luther: A lemenő nap (2023)

Luther: The Fallen Sun
Filmadatlap
 
25
Szereplők
7
Vélemények
7
Képek
3
Videók

Galéria (7)

Idris Elba
Idris Elba
Idris Elba
Idris Elba
Idris Elba
Idris Elba
Idris Elba

Videók (3)

 
uniterra   2023. 03. 20.

legújabb vélemény

0

Untam. Félúton kikapcsoltam.

 
cynicalrealist   2023. 03. 12.

a nap véleménye

2
Máté, Márk, Luther, John, Tango és Cash

"Jó ez, Sanyikám, csak [email protected]" - mondta egy haverom külső konzulense, úgy harminc éve, a szakdolgozata első változatára. A filmipar persze sosem bír magával, jó filmből rossz sorozatot, jó sorozatból rossz filmet kell csinálnia, a kombinatorika hívei m... teljes kritika»

 
Tonyka   2023. 03. 12.

1
Menthetetlenül B kategória, sokkal többre hivatott főszereplőkkel

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nem láttam a sorozatot, de nem hinném, hogy ez rontja az értékelésemet. Önálló történet, előzmények ismerete nélkül is tökéletesen nézhető és érthető. A bemutató bevitt az erdőbe, szépen összekapkodták a jeleneteket, és hát Idris Elba neve is bizalma... teljes kritika»

 
szemtelen   2023. 03. 10.

1
James Bond replika

A Luther: A lemenő nap című film egy sorozaton alapuló, önálló alkotássá előlépett produkció. A Netfix finanszírozás most éppen ennyire adott lehetőséget. Kissé átvarázsolták Luther karakterét is, aki a Sherlock Holmes- és Columbo-szerű figurából inkább James Bond karakterré változott. A film egyébként a sorozat ismerete nélkül is tökéletesen érthető egységet alkot. Luther ezúttal is saját kezébe veszi az igazságszolgáltatást, és egy mérsékelten izgalmas, fordulatos kutya-macska-egér játékba vezet minket. Az alkotás végül megfelelően kitölti a a kétórás üzemidőt, a zaklatott múltú főszereplő marad az a szenvedélyes, ragyogó zsaru, aki végtelenségig hiszi, hogy képes változtatni a dolgokon. Élvezetes, jó hangulatú kikapcsolódás.

 
stomachh   2023. 03. 14.

0

A sorozatot nem ismerem. Igaz, hogy Netflixes a film, tehát sok jót nem vártam tőle, de kellemeset csalódtam. Másodvonalas mozi, de annak igenis jó lett, egyszer érdemes megnézni.

 
Holló   2023. 03. 08.

0

Szerintem hatalmas előrelépés a sorozattól. Nekem nagyon tetszett és jól adaptálták filmre a sorozat hangulatát.

 
makk20   2023. 03. 10.

0

Nagyon szerettem a sorozatot, de sajnos ez a film nem sikerült túl jól. Nem valami izgalmas, thrillernek abszolút nem nevezném. Azért valamilyen minimális szinten szórakoztató lehet.

 

A film eredeti Netflix produkcióként jelenik meg.

(Hupka Adrián)
 

A film forgatását Idris Elba elmondása szerint még 2021-ben kezdték meg.

(Hupka Adrián)