Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
82

A halál jele (2003)

Salinui chueok
Filmadatlap
 
27
Szereplők
5
Vélemények
27
Képek
1
Videók
A halál jele
 
Lester69   2020. 03. 03.

legújabb vélemény

Az élősködő

Igaz történeten alapuló filmet mindig nagy feladat készíteni. Sok tényezőnek kell megfeleltetni az alkotást, kezdve a hitelességtől egészen az esetleges hozzátartozók/érintettek tiszteletben tartásáig. És ezek a viszonylag felszínesnek számító részelemek még csak a film tetejét képzik. Ha ezek megvannak, de a film önmagában véve sok szempontból kifogásolható, a kritikusok és a nézők is le fogják húzni az alkotást. Ha dramaturgiailag, hangulatában és technikailag is rendben van, viszont nem hiteles, akkor a hozzátartozók fognak hőbörögni. Így járt például Tarantino is Bruce Lee örököseivel. Így tehát a filmnek egyszerre kell hitelesnek és minőséginek is lennie. Nem mondom, hogy egy kezemen m... több»

 
Zsceeeka   2016. 04. 20.

Ha egyszerűen akarnám leírni a filmet, azt mondanám: a dél-koreai Zodiákus , ami nem lekicsinylő, ugyanis ez a film is fantasztikus és ugyanúgy igaz ez a történet is, ami úgy egyébként meglehetősen elszomorító.


 
hawaiipizza   2015. 10. 02.

Lehet nem szeretni az ázsiai filmeket, de az biztos, hogy a dél-koreaiak értenek a thrillerhez. Ez a film nagyszerű. Aki szereti a Zodiákust, annak kifejezetten ajánlom.

 
Berto49   2018. 01. 21.

A kevés ázsiai filmek egyike, amelyet kedvelek. Sorozatgyilkos után folyik a nyomozás, a bűnügy a valóságban is megtörtént. A gyilkosságok áldozatai nők, vagy bakfislányok, az elkövetés módja mindig azonos és a gyilkosságok idején mindig egy adott dalt kértek a rádióban. A bűntények 1986-ban, Koreában egy vidéki kisvárosban kezdődtek, az emberi jogok nem olyan fontosak még mint korunkban. Rendszeres a rendőri erőszak. A kihallgató szoba egy lerobbant pince, ahol veréssel veszik rá a gyanúsítottakat a beismerő vallomásra. Időnként megszólal a légvédelmi sziréna, az iskolában elsősegély-tanfolyamokon és gáztámadás esetén végrehajtandó menekülési gyakorlatokon vesznek részt a gyerekek. A nyomozás egyik résztvevője a helyi detektív meglehetősen faragatlan, tahó rendőr, Szöulből érkező társa kulturáltabb, de az alaposabb nyomozás alatt is folytatódnak a gyilkosságok. A film jellegében hasonlít a „Zodiákus”-ra és bizonyos mozzanataiban a „Hetedik”-re.

 
hsanya182   2018. 10. 29.

Hasonló nyomot hagyott bennem mint a "Hetedik" c. film. Drámai krimi-thriller, lassú cselekménykibontakozással. Sokszor az az érzés van bennem, hogy erre nincs időm, így nem bírom kivárni a mély érzéseket, elvesztem az érdeklődésemet a film iránt már a elején-közepén, pedig ahogy a film bontakozik ki csak így ütne igazán a FÁJDALOM.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.