Netflix: A 10 legjobb 2023-as film, amit vétek lenne kihagyni

A Netflixen gyakorlatilag tobzódunk a jobbnál-jobb tartalmakban - és, persze a sok jó közé időről-időre némi kevésbé kiváló is vegyül -, ezért most egy újabb rövid listával készültünk nektek!

Összeválogattunk 10 olyan filmet, amit a Rotten Tomatoes kritikusai 80 százaléknál magasabbra értékeltek és a Mafab közösség szavazatai alapján is rangsoroltuk őket a legrosszabbtól a legjobbig! Érdekes lehet megfigyelni, mennyire másként alakultak a pontszámok a Mafabon. Néhány, a Rotten Tomatoeson magasra értékelt alkotás tőletek alig kapott jó értékeléseket és fordítva.

Ha még nem láttátok őket, érdemes lehet adni nekik egy esélyt! Ami pedig még jobb, ha van előfizetésetek, elég csak az adatlapon található Netflix ikonra kattintani és már nézhetitek is kiszemeltjeiteket!

#10

40 Tyrone klónja  (2023)

(3) (1)

akció | misztikus | sci-fi | vígjáték

Netflix

Hátborzongató események sorozata egy valószínűtlen triót sodor egy aljas kormányzati összeesküvés nyomába ebben a pörgős krimiben. több»

Rotten Tomatoes értékelés: 94 százalék /  Whelan Barzey a Time Outnak azt írta, hogy a film "a fekete közösség sarokköveinek - étel, zene és vallás - szatirikus kibontása izgalmasan kezeli azt a kényelmetlen gondolatot, hogy a kívülállók többet profitálnak ezekből az intézményekből, mint maga a fekete közösség." / Netflix szinopszis: "Egy hátborzongató eseménysorozat egy valószínűtlen triót vezet el egy nyúlüreg mélyére, egy baljós összeesküvésig. John Boyega a főszereplő Teyonah Parris és az Oscar-díjas Jamie Foxx mellett ebben a komikus sci-fi kalandfilmben, amelyet Juel Taylor rendezett és írt."
#9

dokumentum

Netflix

Kövesse nyomon a leghíresebb felnőtt szórakoztató platform felemelkedésének történetét, és ismerje meg a közelmúltban feltámadó ellenérzéseket a weboldallal szemben. több»

Rendező: Suzanne Hillinger
Rotten Tomatoes értékelés: 84 százalék / A kritikusok egyetértenek abban, hogy ez egy lenyűgöző, jól elkészített dokumentumfilm az internet egyik legnépszerűbb weboldaláról, anélkül, hogy démonizálná a témát vagy a felhasználókat. A New York Times számára Natalia Winkelman a következőket írta a dokuval kapcsolatban: "Itt egy olyan dokumentumfilm, amely tiszta szemmel nézi a kapitalizmus által vezérelt iparág sérelmeit, miközben sosem téveszti szem elől a dolgozókat, akiknek biztonsága és sikere kellene, hogy legyen a szakma első számú prioritása." / Netflix szinopszis: "Az előadókkal, aktivistákkal és korábbi alkalmazottakkal készített interjúkkal ez a dokumentumfilm mélyreható betekintést nyújt a Pornhub sikereibe és botrányaiba".
#8

vígjáték

Netflix

A film középpontjában az életre szóló legjobb barátnők, Stacy (Sunny Sandler) és Lydia (Samantha Lorraine) állnak, akik mindig is epikus bát micvákról álmodtak. De amikor a... több»

Rotten Tomatoes értékelés: 96 százalék / A kritikusok konszenzusa pedig így szól az oldalon: "Ez egy olyan coming-of-age komédia, amely megkerüli az egyszerű nosztalgiát, és friss humort talál a kamaszkori szorongásban - és fényes jövőt sejtet Sunny Sandler számára."
#7

59 Jung_E  (2023)

(6) (3)

akció | dráma | kaland | sci-fi

Netflix

Egy lakhatatlan 22. századi Földön egy polgárháború kimenetele egy elit katona agyának klónozásán múlik, hogy robotzsoldost hozzanak létre. több»

Rendező: Sang-ho Yeon
Szereplők: Kim Hyun-ju, Kyung-soo Yu
Listánkon ez az egyetlen "fekete ló", ugyais a Rotten Tomatoes oldalon sem a kritikusok, sem a közönség nem adott neki igazán jó értékelést. 52 és 54 százalékon áll a kritikusok szerint az ázsiai sci-fi. A Mafab közösség egy kicsit kegyesebb volt, Ti 58 százalékosra értékeltétek a koreai történetet.
#6

67 Nimona  (2023)

(6) (2)

akció | animáció | családi | fantasy | kaland | sci-fi | vígjáték

Netflix

Nimona, a fiatal alakváltó összefog az őrült tudóssal, Lord Ballister Blackhearttal, hogy közösen leleplezzék a birodalom uralkodóját. Patrick Osborne első egészestés... több»

Rotten Tomatoes értékelés: 94 százalék. / "Nimona gyengéden, meghatóan meséli el a történetét, és megmutatja, hogyan tanulhatunk meg nem félni azoktól, akik különböznek tőlünk, és leromboljuk a minket elválasztó jámbor korlátokat" - írja Randy Myers a San Jose Mercury News számára. / Netflix szinopszis: "Egy lovag, akit egy tragikus bűnténnyel vádolnak, összeáll egy furcsa alakváltó tinédzserrel, hogy bebizonyítsa ártatlanságát. De mi van, ha a tini a szörnyeteg, akinek elpusztítására felesküdött?"  
#5

75 Pamela közelről  (2023)

(3)

dokumentum | életrajzi

Netflix

A popkultúra ikonjának, Pamela Andersonnak az életét követhetjük nyomon, soha nem látott archív felvételek és személyes naplók segítségével. több»

Rendező: Ryan White
Szereplők: Pamela Anderson
Rotten Tomatoes értékelés: 96 százalék / A Ryan White által rendezett 2023-as dokumentumfilm két 2023-as Emmy-jelölést kapott: kiváló dokumentumfilm és kiváló zenei kompozíció dokumentumfilm-sorozathoz vagy különkiadáshoz. Alison Stine, a Salon munkatársa üdvözölte a dokut, mondván, hogy "Anderson történetének egy elgondolkodtatóbb és érzelmesebb oldalát mutatja be". / Netflix szinopszis: "Pamela Anderson saját szavaival, személyes videókon és naplókon keresztül osztja meg hírnévre emelkedésének, rázós románcainak és hírhedt szexvideó-botrányának történetét."
#4

akció | thriller

Netflix

A Netflix égisze alatt 2020-ban debütált Tyler Rake: A kimenekítés őrült és eszeméletlenül pörgős akciójával azonnal közönségsikerré vált. Chris Hemsworth visszatér... több»

Rotten Tomatoes értékelés: 80 százalék / Sokan egyetértenek abban, hogy a folytatás jobb, mint az első, feltéve, hogy kikapcsolod az agyad és élvezed az utazást. Rob Hunter írta a Film School Rejects számára: "a folytatás egy simább, rendkívül izgalmas utazás, amelyben a visszatérő rendező, Sam Hargrave és csapata mindent felpörget, ami az első résznél olyan jól működött." / Netflix szinopszis: "Visszatérve a halál széléről, a kiválóan képzett kommandós Tyler Rake (Chris Hemsworth) újabb veszélyes küldetést vállal: megmenti egy kegyetlen gengszter bebörtönzött családját." Jó hír a rajongóknak, hogy a harmadik film jelenleg fejlesztés alatt áll.
#3

dokumentum | kaland

Netflix

Egy bajnok és egy profi búvár úgy tűnt, hogy egymásnak vannak rendelve, amikor a különböző életútaik ellenére a szabadbúvárkodás csúcsán találkoznak. Az óceán mélyén... több»

Rotten Tomatoes értékelés: 85 százalék / "A legmélyebb lélegzet a Free Solo című filmmel vetekszik, mint minden idők egyik legszorongatóbb extrémsport-dokumentumfilmje" - írja Maxwell Rabb a Chicago Readerben. / Netflix szinopszis: "Két szenvedélyes freediver célt talál a világ egyik legextrémebb sportjában - és rokonlelket egymásban. De a kötelékük hamarosan még mélyebbé válik."
#2

animáció | családi | dráma | fantasy | kaland | vígjáték

Netflix

Egy árva fiúnak egy jósnő azt mondja, hogy egy elefánt segít neki megtalálni elveszett húgát. több»

Rotten Tomatoes értékelés: 82 százalék / A mindig jó szándékú és lenyűgöző A bűvész elefántja egy olyan adaptáció, amelynek üzenete az önmagunkban való hitről szól, és amelyet több szeszélyességgel, mint varázslattal lepleznek le.
#1

77 Wham!  (2023)

(3)

dokumentum | életrajzi | zenés

Netflix

A dokumentumfilm azt a varázslatos időszakot örökíti meg, amikor a Wham! a nyolcvanas években meghódította a világot. A Wham! példátlan hozzáférést biztosít George és Andrew... több»

Rotten Tomatoes értékelés: 89 százalék / A kritikusok egybehangzó véleménye szerint a dokumentumfilm szórakoztató és "érdemes" betekintést nyújt a hírnévvel küzdő 80-as évekbeli zenekar felemelkedésébe és hirtelen feloszlásába. / Netflix szinopszis: "Archív interjúkon és felvételeken keresztül betekintést kaphatunk a Wham! karrierjének ívébe, a 70-es évek legjobb "szomszéd srácaitól", a 80-as évek popikonjaivá válásig."