Netflix: A 10 legrosszabb 2023-as filmet inkább messziről kerüld el!

A Netflix számos új filmet jelentetett meg 2023-ban is.

Ezek közt akadtak igazi remekművek - amennyiben a Rotten Tomatoes pontszámait vesszük alapul a filmek megítélésében -, melyeket tegnap végig is vettünk és számos kevésbé sikerült alkotás is bekerült a szórásba.

Ma, a tíz leggyengébb Netflix-eredetit szemlézzük, melyek 60 százalék alatti értékelést kaptak csak az RT oldalon. A listához ezúttal a mafab közösség által adott pontszámokat is hozzárendeltük, így állt fel a sorrend.

Ti mit gondoltatok ezekről a filmekről? Láttátok őket? 

#10

családi | kaland | vígjáték

Netflix

Amikor kiderül, hogy egy Ernest nevű szellem kísérti új otthonukat, Kevin családja egyik napról a másikra a közösségi média szenzációjává válik. De amikor Kevin és Ernest... több»

A Szellem van a házban című filmben túl sok volt a hangulati váltás. Rotten Tomatoes pontszáma: 42. Christopher Landon rendező kritikai sikert ért el korábbi Boldog halálnapot! (2017) és Freaky (2020) filmjeivel. De úgy tűnik, hogy a legújabb filmje nem ért célba. Barry Hertz a The Globe and Mailnek írta: "A film az érzelgősség, a felhígult szürrealitás és a vígjáték kétségbeesett keveréke, amely éppolyan áttetsző és semmitmondó, mint maga a film címe..."
#9

családi | dráma | életrajzi

Netflix

Egy apa és fia igaz története alapján, akik az Appalache-hegységen való kényszerű túrázás során helyrehozzák megromlott kapcsolatukat, hogy megtalálják szeretett, elveszett... több»

Az elveszett kutya cselekménye túlságosan ciki volt ahhoz, hogy megdobogtassa a kritikusok szívét. Rotten Tomatoes pontszáma: 41. A film túlságosan negédesnek bizonyult a kritikusok többsége számára. "Talán a legfrusztrálóbb az a gátlástalan ferdítés, amellyel az eredetei történetet kezeli (a film megtörtént eseményeken alapul): tisztességtelen azzal a sztorival szemben, amelyen az egész film alapul" - írta Aurora Amidon a Paste magazinnak.
#8

62 Anya  (2023)

(16) (6)

akció | thriller

Netflix

Miközben veszélyes támadói elől menekül, egy bérgyilkosnő előbújik rejtekhelyéről, hogy megvédje lányát, akit korábban elhagyott. több»

Jennifer Lopez játéka sem tudta megmenteni az Anyát a rossz kritikáktól. Rotten Tomatoes pontszáma: 43. Lopez minden igyekezete ellenére a filmet felejthető akciófilmként értékelték. "Lopez elég fitt ahhoz, hogy kezelje az akciójeleneteket, de egyszerűen nem tudja eladni a karakter könyörtelenségét" - írta Ruth Maramis a FlixChatter Film Blognak - "Úgy látszik, nem kevesebb, mint három író kellett ahhoz, hogy kitalálja ezt a sablonos sztorit..."
#7

64 Kivert kutyák  (2023)

(12)

animáció | kaland | vígjáték

SkyShowtime | Telekom TVGO

A bosszú mindig elszánttá tesz mindenkit. Különösen érvényes ez azokra a kutyusokra, akik mindent megtesznek, hogy bosszút álljanak a szemét gazdin, aki korábban kirakta... több»

A Kivert kutyák nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Rotten Tomatoes pontszáma: 54. Annak ellenére, hogy a film ígéretes feltevést mutat be, hiányzott belőle az a mélység, amit sok kritikus remélt. "A Kivert kutyák érdekes betekintést nyújt a fekete britek életébe, mesél kiváltságaikról és a társadalmi beilleszkedéssel kapcsolatos nehézségeiről is, de végül mégis alul marad..." - írta Adrian Horton a The Guardiannek.
#6

61 A magadfélék  (2023)

(6) (2)

romantikus | vígjáték

Netflix

Egy házaspár és családja története, akik a modern szerelmet és a családi dinamikát vizsgálják az egymásnak feszülő kultúrák, társadalmi elvárások és generációs... több»

A legtöbb kritikus úgy gondolta, hogy A magadfélék nem használja ki a benne rejlő lehetőségeket. Rotten Tomatoes pontszáma: 40. A filmet nagyrészt céltalan vígjátéknak tekintették, amely alig kapargatja a témája felszínét. "Bár a 21. századi rasszok közötti kapcsolatokról alkotott véleményük a fiatal-felnőtt nézőket célozza meg, valószínűleg a szüleiknél és a nagyszüleiknél fog landolni" - írta Ronda Racha Penrice a TheWrap számára.
#5

akció | krimi | thriller

Netflix

Izgalmas kémthriller, amiben a tétek magasak, az akció pedig nyers és gyors. A főszerepben Gal Gadot látható. több»

A kritikusok egyetértettek abban, hogy a Rachel Stone egy jó akcióthriller kevésbé sikeres utánzata. Rotten Tomatoes pontszáma: 30. A film Gadot teljesítményével büszkélkedhetett, de a kritikusok nagyrészt egyetértettek abban, hogy a cselekmény az eredetiség hiányától szenvedett. "A film cselekménye elhanyagolható, látszólag különböző Mission: Impossible filmek homályos darabjaiból áll össze" - írta Stephanie Zacharek a Time számára.  
#4

akció | krimi | misztikus | romantikus | vígjáték

Netflix

Nick és Audrey Spitz, akik most magánnyomozóként saját ügynökséget indítanak, egy nemzetközi nyomozás középpontjába kerülnek, amikor egy barátjukat elrabolják. több»

A Gyagyás gyilkosság 2 felejthető ügynek számított. Rotten Tomatoes pontszáma: 45. A szimpatikus szereplőgárda szórakoztatott néhány kritikust. De a legtöbben mégis egyetértettek abban, hogy vannak jobb streamelési lehetőségek ebben a műfajban. "A Sandler és Aniston közötti játékos kémia miatt még nézhető. Ez nem sok, de legalább valami" - írta Adam Graham a The Detroit Newsnak.
#3

dráma | romantikus | vígjáték

Netflix

Helen egy évvel a válás után jelentkezik egy vadonbeli túlélő tanfolyamra. Ezen a tapasztalaton keresztül rájön, hogy néha nagyon el kell veszni ahhoz, hogy megtaláljuk... több»

A Boldogság kezdőknek cselekménye túl mesterkélt volt a legtöbb értékelő számára. Rotten Tomatoes pontszáma: 33. A film lényegében remek romantikus vígjáték lehetne. A kritikusok azonban egyetértettek abban, hogy a túlzsúfolt cselekmény miatt végül kiszenvedett. "Bizonyára van egy lélekkel teli üzenet, amit ez a film szeretne átadni, de nem tehet róla, hogy túl sok mindent meg akar mutatni és így végül igazán semmit nem mutata" - írta Aaron Neuwirth a We Live Entertainmentnek.
#2

romantikus | vígjáték

Netflix

Két távkapcsolatban élő jóbarát megváltoztatja egymás életét, amikor a lány úgy dönt, hogy megvalósítja életre szóló álmát, a férfi pedig önként jelentkezik, hogy... több»

A Nálad vagy nálam? nem tudott új életet lehelni a rom-com műfajba. Rotten Tomatoes pontszáma: 30. Úgy tűnt, hogy a film minden összetevőt tartalmaz a következő nagyszerű romantikus vígjátékhoz, de a kritikusok szerint hiányzott belőle a báj és a kémia, amely ahhoz szükséges, hogy kitűnjön. „Egy tehetséges szereplőgárdával és rendezővel, aki az Ördög Pradát visel mögött állt, a Nálad vagy nálam? egy újabb elpazarolt kísérletnek tűnik az egykor népszerű műfaj megújítására” – írta Jillian Chilingerian az Offscreennek.
#1

44 Szélhámos rokonok  (2023)

(12) (2)

akció | krimi | vígjáték

Netflix

Egy bankigazgató épp élete szerelmét készül feleségül venni, amikor bankját kirabolják. Ráadásul sógorai is a városban vannak, akikre azonnal ráterelődik a gyanú.

A kritikusok szerint a Szélhámos rokonokban kevés volt a humor. Rotten Tomatoes pontszáma: 21. A film vígjátéknak titulálta magát, de a kritikusok azt mondták, hogy a nevetés soha nem jön össze, bármennyire is próbálják... "A kínos nevetés nem ugyanaz, a zsörtölődés pedig egyenlő a mosolygással" – írta John Anderson a The Wall Street Journalnak - "És a megaláztatás – sem egy színész, sem egy karakter esetében – nem igazán vicces."