Netflix: A 9 legjobb sci-fi film és sorozat, amit MOST nézhetsz

A világ legnagyobb streamingplatformjaként a Netflix kínálata gyakorlatilag minden műfajt felölel. Mutatjuk a legjobb sci-fi filmeket és sorozatokat, melyeket most nézhetsz.

A sci-fi egyike a legnépszerűbb kategóriáknak, így most megnézzük a sci-fi rajongók számára jelenleg mik a legjobb Netflix-sorozatokat és -filmek, amik a streaming óriás könyvtárában elérhetők.

Remélhetőleg ez a rövid ajánló talán ötletet ad, mit érdemes legközelebb megnézni a platformon, és talán még a következő Netflix-kedvenced is megtalálod.

Ezek a sorozatok szinte mindenféle sci-fi rajongónak tartalmaznak valamit, a sötét és csavaros, az elmebajos, időtörő cselekményektől kezdve a könyvadaptációkig és még sok minden másig.

#9

59 A 3-test probléma  (2024)

(18) (2)

dráma | fantasy | kaland

Netflix

A sorozatban az emberiség első alkalommal lép kapcsolatba egy idegen civilizációval. több»

Ez a Netflix sci-fi sorozat csak 2024 januárjában kerül a streamingre, de mindenképpen érdemes már most feliratkozni rá, hogy a Netflix emlékeztessen rá! Minden idők egyik legnagyobb sci-fi regényének adaptációjaként készült a 3-test probléma: A sorozat, amelyet a Trónok harca egykori showrunnerei vezetnek, egy olyan történetet mesél el, amely a kínai kulturális forradalom idején játszódik. Egy titkos projekt keretében a hadsereg egy jelet küld ki, hogy megpróbáljon kapcsolatba lépni az idegenekkel, és ez az erőfeszítés végül sikerrel jár. A jelet egy összeomlóban lévő idegen faj fogadja, amely úgy dönt, hogy megszállja a Földet - ez pedig megosztottságot teremt azok között, akik például harcolni akarnak a megszállók ellen, és azok között, akik segíteni akarnak nekik.
#8

40 Világ pereme  (2019)

(4)

akció | kaland | sci-fi | vígjáték

Netflix

Négy különc tinédzser összefog, hogy megmentse a világot, mikor űrlények inváziója zavarja meg őket nyári táborozás közben. több»

"Alig kezdődött el a nyári tábor a Rim of the Worldben, amikor négy alkalmatlan tinédzser - Alex, Zhenzhen, Dariush és Gabriel - rájön, hogy nagyobb problémákkal kell szembenézniük, mint megtanulni kenuzni és kötelet mászni, amikor hirtelen idegenek szállják meg a bolygót. A srácokra váratlanul rábíznak egy kulcsot, amely az invázió megállításának titkát hordozza. Anélkül, hogy felnőttek vagy elektronika segítene az eligazodásban, egyértelmű, mit kell tenniük: összefogni, legyőzni a félelmeiket, és megmenteni a világot." - nos, ez egy egészen érdekes Netflix-eredetinek ígérkezik.
#7

40 Tyrone klónja  (2023)

(3) (1)

akció | misztikus | sci-fi | vígjáték

Netflix

Hátborzongató események sorozata egy valószínűtlen triót sodor egy aljas kormányzati összeesküvés nyomába ebben a pörgős krimiben. több»

A történet egy Fontaine nevű drogdíler körül forog, akit John Boyega alakít, és aki egy bizarr rejtélyre bukkan és elindul, hogy fényt derítsen rá. Ahogy a cím is sugallja, a rejtélyhez úgy tűnik, hogy egy klónozással foglalkozó laboratórium is tartozik. Fontaine társai között van a Foxx által alakított Slick Charles, akit ravasznak és a zsaruk előtt mindig pár lépéssel előrébb járóként írnak le, valamint egy Yo-Yo nevű szexmunkás (Teyonah Parris alakítja). A különös trió pedig együtt indul el, hogy a rejtély végére járjanak.
#6

73 Az Adam-projekt  (2022)

(37) (4)

akció | sci-fi

Netflix

Egy férfi visszautazik a múltba, ahol találkozik gyerekkori önmagával. A párosnak meg kell találnia édesapjukat, aki történetesen az időutazás lehetőségein kísérletezik. De... több»

Egy időutazó pilóta összefog fiatalabb énjével, valamint néhai apjával, hogy megmentse a jövőt. Eközben a múltjával is meg kell birkóznia. / "Ami megfogott, az az ötlet volt, hogy mi lenne, ha megbékélhetnél a saját történelmeddel?" - magyarázza Shawn Levy rendező - "Mi lenne, ha felnőttként visszamehetnél, és megbékélhetnél a fiatalabb éneddel, és megbékélhetnél azokkal a szülőkkel, akiket nem értettünk meg, amikor felnőttünk? Mi lenne, ha visszamehetnénk, és újra kapcsolatba léphetnénk a szüleinkkel egy élet bölcsességével és perspektívájával? Mert a legtöbbször, amikor visszagondolunk a szüleinkre, vannak történetek, amelyeket magunknak mondunk. Vagy tökéletesek voltak, vagy ők voltak a gonosztevők a háttértörténetemben. De általában egyik sem igaz."
#5

76 Én vagyok anya  (2019)

(5) (1)

dráma | horror | misztikus | sci-fi | thriller

Netflix

Egy tinédzserlányt egy "Anya" nevű robot nevel. A gépet arra programozták, hogy az emberiség eltűnése esetén újranépesítse a Földet. A lány és a robot különleges... több»

Én vagyok anya: a Rose Byrne hangján megszólaló, "Anya" nevű robot nevel fel egy emberi tinédzsert, miután egy kihalási szintű esemény állítólag kiirtotta az emberi életet az "anya" és lánya földalatti, elzárt táborán kívül. Hilary Swank eközben egy embert alakít, aki végül bejut a létesítménybe, ami megkérdőjelezi a tinédzser egész világról alkotott képét. Egy néhány évvel ezelőtti interjúban Swank azt mondta, hogy szerinte ez a Netflix-film érdekes nézőpontot kínál az emberiség és a technológia időnként aggasztó kölcsönhatásáról. Most, hogy a világ már teljesen a ChatGPT és a generatív mesterséges intelligencia korszakában van, érdekes visszamenni és elolvasni a néhány évvel ezelőtti megjegyzéseit: "Úgy gondolom, hogy a mesterséges intelligencia sokkal inkább elterjedt lesz, ahogy haladunk a jövő felé" - mondta Swank - "Ez nem olyasmi, ami még messze van. Ahogy Grant is sokszor mondja, az az érdekes az AI-el kapcsolatban, hogy nem mi programozzuk őket. Megépülnek, majd a tapasztalataik programozzák magukat. Tehát nem különbözik az emberektől és attól, ahogyan mi megtapasztaljuk a világot. Csak történetesen végtelenül okosabbak nálunk, és a tanulási görbéjük is rövidebb. És a képességük, hogy továbblépjenek a következő dologra, és tanuljanak az éppen elkövetett hibájukból, nagyszerű."
#4

89 Alice Határországban  (2020)

(9) (4)

fantasy | sci-fi | thriller

Netflix

Arisu, Karube és Segawa unják jelenlegi életüket, mindannyian több izgalomra vágynak. A tűzijáték ünnepén teljesül a kívánságuk, egy párhuzamos világban találják magukat,... több»

Ez a Netflix-sorozat egy videojáték-mániás fiatalemberről szól, aki Tokió egy alternatív változatában találja magát, ahol ő és más látogatók halálos játékokban kénytelenek versenyezni. A 2020-ban debütáló sorozat Haro Aso regényén alapul. Az említett különös világban a főszereplőnk, Arisu találkozik Usagival (jelentése: 'nyúl'), egy fiatal nővel, aki egyedül navigál a játékokban. Együtt elindulnak, hogy egyik rejtélyt a másik után megfejtsék, miközben kockáztatják az életüket, és szembesülnek azzal, mit jelent élni." / "Ez egy élet-halál harc" - tette hozzá Shinsuke Sato rendező egy interjúban - "Ezek a srácok nem harcosok. Nem katonák vagy hősök. Ők csak hétköznapi emberek Tokióban. Így amikor a végén összegyűlnek Shibuyában, hogy befejezzék ezt a kaotikus játékot, úgy gondoltam, jó lenne megmutatni, hogy hősökként állnak ki a harcban."
#3

akció | animáció | kaland

Netflix

Egy utcagyerek története, aki megpróbál túlélni a technológia és a testmódosítások megszállottjainak városában. Mivel mindent elveszíthet, úgy dönt, hogy Edgerunnerként,... több»

A Netflix hivatalos logline-ja szerint a Cyberpunk: Edgerunners egy önálló, 10 epizódból álló történetet mesél el egy utcagyerekről, aki Night Cityben próbál túlélni. Night City egy futurisztikus metropolisz, ahol mindenki a technológia és a testmódosítások megszállottja. A kölyök eközben úgy marad életben, hogy "edgerunner" néven ismert zsoldos törvényen kívülivé válik. A CD PROJEKT RED, amely ezt a Netflix-sorozatot készítette, áll a Cyberpunk 2077 videojáték mögött is (valamint a Vaják mögött is, amelynek szintén van saját Netflix-sorozata).
#2

87 Sötétség  (2017)

(29) (4)

dráma | krimi | misztikus | sci-fi | thriller

Netflix

Egy német kisvárosban nyoma veszik egy gyereknek. Az eset négy család életére is komoly hatással van. Szinte mindenki titkokat őriz, melyek az eset kapcsán lassan a felszínre... több»

A Netflix 3 évados sorozata, amelynek premierje a 2017-es Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon volt, egy mai német városban játszódik. Két gyermek eltűnt, ami leleplezi négy család kettős életét és kapcsolatait. A 10 egyórás epizód folyama egyre inkább természetfeletti fordulatot vesz: visszavezetnek ugyanabba a városba, csak évtizedekkel korábban. A sorozat a Netflix-előfizetők kultikus kedvence, és a díjnyertes showrunnerek, Baran bo Odar és Jantje Friese készítették.
#1

90 Fekete tükör  (2011)

(61) (11)

dráma | politikai | sci-fi | szatíra | thriller

Netflix

A Fekete tükör egy antológia sorozat, vagyis a részek nem függenek szorosan össze. Az alkotók az élet és a technológia sötét oldalát igyekeznek bemutatni. több»

A Charlie Brooker által készített Black Mirror egy másik kultikus Netflix-sorozat, amely folyamatosan játszik az emberiség és a technológia jövőjéről alkotott elképzeléseinkkel, mindenféle furcsa és fordulatos módon. A 6. évad különösen pörgősnek bizonyult a Netflixen - és még a streamingszolgáltatót is megtréfálta egy kicsit, az egyik epizódban ugyanis egy nő életéről streamingműsort készítettek. "Mindig is úgy éreztem, hogy a Black Mirrornak egymástól teljesen különböző történeteket kell bemutatnia, és folyamatosan meglepnie az embereket - és magamat is -, különben mi értelme lenne?" - mondta Brooker a sorozatot népszerűsítő Netflix-interjúban - "Olyan sorozatnak kell lennie, amelyet nem lehet könnyen meghatározni, és amely folyamatosan újra és újra feltalálja magát".