Netflix: Christian Bale egy gyilkos után nyomoz Edgar Allan Poe-val, itt a Halványkék szemek előzetese

Hűvös szellő fúj a levegőben... a hold magasan áll, telihold van... és a távolban egy holló rikácsol egy éles szonátát. "Nézd meg a Halványkék szemek trailerét" - gondolod, hogy azt hallod, amit mond...?

De hát ez nevetséges. A hollók nem tartják számon a filmelőzetesek megjelenési dátumait, igaz? Akárhogy is, megnézheted Scott Cooper új, The Pale Blue Eye (Halványkék szemek) című krimi trailerét.

A Louis Bayard 2006-os regénye alapján készült film egy tapasztalt nyomozót, Augustus Landort (Christian Bale) követi, akit egy gyilkos levadászására hívnak az Egyesült Államok katonai akadémiájának területére, West Pointba.

Egy kadét halott, szívét kegyetlenül kitépték a mellkasából, és az iskola kétségbeesetten keresi a válaszokat. Ám amikor Landor nyomozása a West Point hallgatási kódexébe ütközik, belekeveredik egy engedetlen fiatal kadét sorsába: egy fiatal költő, Edgar Allan Poe (Harry Melling) életébe. 

A film címében szereplő "halványkék szem" Poe klasszikus novellájából, Az áruló szívből származik. Ott a szem egy borzongató késztetést ébreszt a mese elbeszélőjében: "Valahányszor rám esett a tekintete, meghűlt bennem a vér; így aztán fokozatosan - nagyon fokozatosan - elhatároztam, hogy kioltom az öregember életét, és így örökre megszabadulok a szemtől." 

A trailer bepillantást enged a New York állam északi részén lévő erdőket pásztázó kadétokba, valamint Bale nyomozójának girhes vonásaiba és Melling történelmileg pontos hajpamacsába. Vajon megtalálják a gyilkost? És mi marad belőlük, ha megtalálják?

Bale és Melling mellett a film főszereplő (többek közt)i: Gillian Anderson, Charlotte Gainsbourg, Toby Jones és Robert Duvall. A filmet Scott Cooper írta és rendezte. 

És, hogy mikor láthatod A halványkék szemet? "Mondja a holló": A Netflixen december 23-tól.

horror | krimi | misztikus | thriller

Egy veterán nyomozó egy rejtélyes gyilkos nyomába ered fiatal társával, akit évekkel később Edgar Allan Poe néven ismer majd meg a világ.