Netflix: Ezek minden idők legnézettebb nem angol nyelvű sorozatai

A Netflix mondhatni globális dominanciát ért el a TV/streaming világában, mivel a 2010-es évek közepe óta a legtöbb versenytársával szemben jelentős előnyre tett szert.

Anélkül, hogy túlságosan belemennénk a médiatörténelmi leckébe, a vállalat nem mindig streaming szolgáltatásként volt ismert, de a 2010-es évek elején az USA-ban és Kanadában úttörő szerepet játszott ebben az iparágban. A következő években más területeken is terjeszkedett, és az évtized második felére úttörővé vált a területen.

Ez azt eredményezte, hogy rengeteg nem angol nyelvű tévéműsor - mind az eredeti tartalmak, mind a Netflix által licencelt alkotások - rendkívüli népszerűségre tettek szert világszerte, ami természetesen a szolgáltatásnak további teret nyert az USA-n, Kanadán és az Egyesült Királyságon túl is.

A következő tévésorozatok érték el a legnagyobb nézettséget (a megjelenésük első 28 napja alatt) a Netflix összes nem angol nyelvű műsora közül!

#9

83 Nyerd meg az életed  (2021)

(43) (13)

akció | dráma | kaland | misztikus | thriller

Netflix

Ketten jelentkeznek egy titokzatos túlélőjátékba, aminek a fődíja 40 millió dollár. Viszont nem is sejtik, milyen magas a tét. több»

A Netflix legnépszerűbb nem angol nyelvű sorozata a Squid Game első (és eddig egyetlen) évada. Látszólag erről a sorozatról beszélt mindenki 2021-ben, és olyan népszerűnek bizonyult, hogy egy máris vitatott (és megkérdőjelezhető) game show spin-offot inspirált. Az eredeti dél-koreai műsor egy nagy tétekkel járó játéksorozat körül forog, ahol a pénzért mindenre képes emberek mások ellen vesznek részt a kegyetlen játékban. A halál ebben a világban nagyon is reális lehetőség azok számára, akik nem járnak sikerrel. A Squid Game hamar minden idők egyik legnépszerűbb Netflix-sorozatává vált.
#8

80 A nagy pénzrablás  (2017)

(34) (2)

akció | krimi | misztikus | thriller

Netflix

Egy csoport különleges tolvaj megtámadja a Moneda and Timbre pénzverdét, hogy megvalósítsák a tökéletes bűntényt. A terv szerint 2,4 milliárd eurót lovasítanának meg. több»

A nagy pénzrablás egyike azon tévéműsoroknak, amelyek azt jelzik, hogy rossz (vagy legalábbis nem túl jó) emberek életének kukkolása remek tévéműsor lehet. Ez egy spanyol krimi/thriller sorozat, amelyet 2017-ben kezdett sugározni az Antena 3 - egy spanyol csatorna -, míg végül a Netflix megvette, és tovább gyártotta az epizódokat. Ez egy olyan sorozat, amely fokozatosan lett egyre népszerűbb minden egyes új évaddal (vagy "résszel"), amely megjelent.
#7

akció | dráma | fantasy | horror | sci-fi | thriller

Netflix

Zombivírus kezd terjedni egy iskolában. A diákok mindent megtesznek, hogy túléljenek. több»

Nem titok, hogy a drámai sorozatokban szeretik megölni a kedvelt karaktereket, ahogy a zombis filmekben/műsorokban is. Ezért a sorozat címe több szempontból is találónak tűnik, hiszen a történet egy középiskolában játszódik, ahol egy járvány miatt sok diák (nem)halott, de sok karakter valóban meghal. A középiskolai helyszín ad egyfajta újdonságfaktort, ami megkülönbözteti a többi zombis sorozattól, és erre szüksége is van, hiszen zombikból nincs hiány. Az első évad minden idők második legnépszerűbb dél-koreai Netflix-sorozatának bizonyult.
#6

84 Dicsőség  (2023)

(6)

dráma

Netflix

Egy nő bosszút akar állni a gyerekkori bántalmazóin, akik tönkretették az életét. Gondosan előkészíti tervét, majd beindítja a folyamatot. több»

A bosszú témájú dél-koreai drámasorozat első évada több nézettséget ért el, mint a második, de talán a 2. évad visszatérése miatt hátrányba került. Hiszen az 1. évad 2022 legvégén került a képernyőre, a 2. évad pedig alig több mint két hónappal később, 2023. március 10-én. A sorozatnak van egy olyan alapfeltevése, ami gyorsan megfogja a nézőket, de nem biztos, hogy sok évadon keresztül fenntarthatónak tűnik, mivel a középpontjában egy felnőtt nő áll, aki bosszút áll azokon, akik iskoláskorában zaklatták. Függetlenül attól, hogy meddig tart, a bosszú és a traumák témáinak lenyűgöző bemutatása bizonyított a képernyőn. Ami még intenzívebbé tette a sorozatot., az a tény, hogy valós eseményekből merített ihletet.
#5

akció | dráma | krimi | misztikus | thriller

Netflix

A nagy pénzrablás című hatalmas sikerű spanyol sorozat koreai remake-je, melyben egy rablókból álló csapat a Professzor vezetésével megkísérel végrehajtani egy lehetetlennek... több»

#4

dráma

Netflix

Egy 27 éves, Asperger-szindrómás ügyvédről szól a sorozat. Magas, 164-es IQ-jának, lenyűgöző memóriájának és kreatív gondolkodásának köszönhetően a zseniális Woo Young... több»

Bár eddig csak egyetlen évadot vetítettek belőle (2022-ben), a Woo meglehetősen gyorsan a Netflix egyik legnépszerűbb nem angol nyelvű sorozatává vált. Ez egy dél-koreai történet, amely egy fiatal autista ügyvédet követ (akinek az IQ-ja meghaladja a 160-at). Woo csatlakozik egy elismert ügyvédi irodához, és megmutatja, hogyan használja rendkívüli fotografikus memóriáját és intelligenciáját, hogy azonnal az egyik legjobbá váljon a szakmájában. Az első évad 16 epizódból állt, amelynek érdekes epizódkiosztása volt: egy helyett hetente két epizódot adtak ki (ami szintén eltér a Netflix klasszikus "egyszerre dobjuk le az összeset" módszerétől). Dicsérték, ahogyan az autizmust ábrázolja (nem minden sorozat sikeres, amelyik ezzel próbálkozik), és elég népszerű volt ahhoz, hogy berendeljenek belőle egy második évadot.
#3

romantikus

TV-ben (Izaura TV, csütörtök 01:33)

A film a főszereplő Skye-t és az ő Lather and Luxury fürdő- és testápoló vállalkozását követi nyomon. Gyermekkori szerelme megérkezik a városba, hogy segítsen neki... több»

Azok számára, akik nem tudnak betelni a romantika-központú sorozatokkal, a Café con aroma de mujer ( magyarul A szerelem aromája) biztosan leköti az ilyen nézőket egy jó darabig. Ez egy spanyol nyelvű szappanopera, amely egyetlen évadból áll, de az az évad majdnem 100 epizódon keresztül futott, és minden egyes epizód 2021-ben jelent meg. Ez egyfajta hiánypótlóvá teheti a sorozatot, ami a gyakran nézett Netflix-tartalmakat illeti, hiszen a szappanoperák nem mindenkinek szólnak. Az alapfeltevés itt is különösen egyszerű, hiszen az egész dráma akörül forog, amit az okoz, hogy egy gazdag férfi és egy szegényebb lány egymásba szeretnek. Valószínűleg az egy "évadon" belüli rengeteg epizód az egyik oka annak, hogy ez a sorozat az egyik legnézettebb nem angol nyelvű műsor a platformon.
#2

81 Lupin  (2021)

(23) (6)

dráma | krimi | misztikus | vígjáték

Netflix

Arséne Lupin kalandjai alapján készült sorozat. Nyomon követhetünk egy tolvajt Assane Diop személyében, ahogy bosszúhadjáratra indul apja és az igazságtalanságok miatt,... több»

A Lupin egy francia krimi/thriller sorozat, amely Arsène Lupin karakterén alapul, aki egy szakértő tolvaj és, aki egy több mint egy évszázaddal ezelőtt megjelent novellasorozat szereplője. A karakter egy ikonikus manga/anime-franchise-t is megihletett, a Lupin III, amely az eredeti karakter unokáján alapul (Hayao Miyazaki első játékfilmje a karakter egyik kalandja volt).
#1

84 Elit  (2018)

(3)

dráma | krimi | thriller

Netflix

Amikor három munkásosztálybeli kamasz bekerül egy elit iskolába, a két csoport közötti feszültség végül gyilkossághoz vezet.  több»

Az osztályok közötti egyenlőtlenségekről szóló filmek és sorozatok manapság nagy érdeklődésre tartanak számot, az Elite pedig ezt a koncepciót vette elő, és keverte a középiskolai drámával. A cselekmény egy spanyolországi, tekintélyes magániskolában játszódik, és nyomon követi a konfliktust az ott lévő néhány, munkásosztálybeli családból származó tinédzser és a jómódú családokból érkező diákok között. Hamar kiderül, hogy élet-halál tétekkel játszanak szereplőink, ami azt jelenti, hogy még ha nem is ez a legrealisztikusabb középiskolai sorozat, de az utóbbi idők egyik legnépszerűbbje lett. A sorozat 2018-ban indult, és 2023-ra tervezik a hetedik évadot, a harmadik évad (amely nyolc epizódból áll, és mindet 2020 márciusában adták ki) pedig az eddigi legnézettebb évad a Netflixen.