Netflix: Ezt a testcserés vígjátékot nézi majd mindenki novemberben, itt a Családi cserebere első előzetese

A Netflix karácsonyi vígjátékának, a Családi cserebere című filmnek a két főszereplőjét Jennifer Garner és Ed Helms alakítja.

A színészek Jess és Bill Walkert, a háromgyerekes házaspárt keltik életre, akiknek családi életét a legfontosabb napon egy természetfeletti testcsere felborítja...

A film több kikacsintást is tartalmaz más, pozitív kicsengésű testcserés filmekre, mint például a Megint 17 és Garner korábbi, Hirtelen 30 című filmje.

Már megint egy újabb testcserés vígjáték - de miben más ez most?

McG, aki a filmet rendezte és társproducere elmondták a PEOPLE-nak, hogy a történet egyedülálló abban a tekintetben, hogy a szülők és a testvérek is testet cserélnek – ilyen még nem volt a testcserés vígjátékokban.

"Csak egy csavart adtunk hozzá, és ez egy út egy olyan filmhez, amely az empátiáról szól, és arról, hogy legalább egy kicsit sétáljunk egymás cipőjében" - mondja az 55 éves rendező, aki olyan filmekről ismert, mint például a Charlie angyalai – "De azt hiszem, csak a ez a "hatállású kapcsoló" különböztet meg minket [a többi testcserés filmtől], mert így még szórakoztatóbb."

Miért épp a karácsony?

A karácsonyi ünnepkörről McG azt mondja, úgy gondolta, hogy a szezonális háttér „csak egy plusz összetevőt adott annak, amire jelenleg mindenkinek szüksége van”, abban az értelemben, hogy „az otthon gondolata ott van, ahol a szív van” az ünnepek alatt.

"Azt hiszem, sok embernek a karácsonyi összejövetelhez kötődik az otthon képe és érzete, mert ez az az időszak, amikor a család, amely szétszóródott az országban vagy a világban, újra összejön. Az ünnep lehetőséget ad arra, hogy újra együtt legyenek mind" - mondta McG.

"Bármelyik család [minden] tagjának van belépési pontja [ennek a filmnek a világába]" - mondja McG - "És enélkül is csak azt gondolom, hogy mindig van még hely egy nagyszerű filmnek bármilyen műfajban."

A színészek és, amit a rendező róluk gondol

McG szerint Garner, aki egyben producer is a filmben, olyan valaki, akivel közös barátai voltak, és valamennyire "több mint 20 éve" ismeri, de ez a film végre lehetőséget adott nekik a közös munkára.

Ami a 21 éves Emma Myerst és a 17 éves Noont illeti, McG azt mondja, ők "pár petárda", akik igazán bírták a tempót, amit Garner és Helms diktált.

"Amikor megláttam azt a kisgyereket, Brady Noont, azt mondtam: "Meg kell szereznem. Biztos benne kell lennie ebben a filmben" - mondta a rendező. Ami pedig Myers castingját illeti: McG korábban együtt dolgozott a Wednesday színésznőjével, Jenna Ortegaval és visszajelzést kért a színésznőtől Myersről. A 21 éves Ortega csak "elbűvölő értékeléseket" írt róla.

"És nem viccelt – mondja McG - "Sok színésszel dolgoztam együtt, és [Emma] annyira tehetséges. Jen és én is szinte naponta rácsodálkoztunk, valahányszor Emma elfoglalta a díszletet és fellépett. Csodálatos volt."

Arra a kérdésre, hogy a 91 éves Rita Moreno-t megnyerte-e egy titokzatos szerepre, McG azt mondja, hogy a forgatáson a hollywoodi legenda "nagyon-nagyon profi volt, és úgy érzi, hogy még csak most kezd [belemelegedni a színészetbe - újra]."

"Soha nem lesz még egy hozzá hasonló. Csodálatos. Nagyon-nagyon szerencsések vagyunk, hogy együtt dolgozhatunk vele" - teszi hozzá.

Giccses vagy szívmelengető?

McG azzal viccelődött, hogy fennáll a veszélye annak, hogy „sziruposnak” tűnjön a film:

„Megnézheted, és megteheted, hogy nem veszed a szívedre, de ahhoz, hogy igazán megértsd..., mérlegelni kell és el kell gondolkodnod, és át kell gondolnod, mit is láttál” – mondja - "Ha megérted, honnan jön az a személy, akivel beszélsz – legyen az anyád, a gyereked, a kutyád vagy a babád –, akkor remélheted, hogy ők is megértenek majd téged. Míg a végén minden egy kicsit jobbnak éreződik."

A film november 30-án debütál a Netflixen.

családi | vígjáték

A Brenner család egy reggel arra ébred, hogy a gyerekek és a szülők testet cseréltek. Hogy visszafordítsák a helyzetet, a szülőknek meg kell találniuk a baj forrását, ám... több»