Netflix: Ezt a 10 sorozatot nézi most mindenki a világon (37. hét, 2023)A kép forrása: BoliviaInteligente on Unsplash

Megjelent a Netflix e heti globális Top 10-es rangsora, amely a streamingszolgáltató legnagyobb nézettségű műsorait mutatja be világszerte.

Nem nagy meglepetés, hogy még semmi sem tudta kiszorítani a sikersorozatot, amely ezen a héten is az első helyen áll. A One Piece, a One Piece anime 8 epizódos élőszereplős adaptációját, amely a japán történelem - jelenleg - legkelendőbb mangáján alapul.

A Netflix adaptációjának fogadtatása általánosan pozitív volt, jelenleg 93 országban a Netflix Top 10-es sorozatai közt találjuk meg Luffy és társai kalandjait. Ez elég szép eredmény egy olyan szériától, amelynek hét évébe telt, mire egyáltalán elindult.

Eiichiro Oda történetét a rajongók 1997 óta szeretik - vagyis nagyon sok múlott az adaptáción, amit a Netflix sikerrel vitt véghez. A platform először 2020-ban rendelte meg a One Piece-t 10 epizódos sorozatnak, amit időközben nyolc epizódra csökkentettek.

"A történet középpontjában Luffy áll, aki az optimizmus kis jelzőfénye, akinek soha nem lehet nemet mondani, vagy legyőzni" - mondta a sorozat társalkotója, Steven Maeda a Netflix egyik promóciós interjújában - "Ez az, ami különlegessé teszi [a történetet], hogy mindezen keresztül Luffy az, aki kitart, és aki mindenkit a helyes úton tart. Még ha nem is tudják pontosan, hogy hová tartanak, de tudják, hogy mit akarnak - ő sok szempontból az irányfényük."

A One Piece, amely jelenleg 93 országban szerepel a Netflix Top 10-es listáján, jelenleg közel tökéletes, 95 százalékos közönségpontszámmal rendelkezik a Rotten Tomatoes-on (elképesztő mennyiségű - több mint 10 000 - felhasználói értékelés alapján). Mindez azt jelenti, hogy a Netflix-adaptációk nem mindig találnak célba, de a One Piece minden bizonnyal remekül átment ezen a teszten, és abszolút kötelező néznivaló.

A Netflix Top 10-es lista következő sorozata Robyn Carr írónő azonos című könyvsorozatán alapul - Virgin River. A feel-good dráma most jött ki az ötödik évaddal. Legalábbis az ötödik évad túlnyomó többségét (novemberben még két ünnepi témájú epizód érkezik, hogy lezárja az évadot) már nézhetjük.

Ezen a héten ez a második legnézettebb angol nyelvű Netflix-sorozat is a világon. Ráadásul a Virgin River nem csak azon ritka Netflix-sorozatok egyike, amelyik eljutott az ötödik évadig, de már a 6. évad is készül.

A Virgin River lélegzetelállító látványvilággal, általában szimpatikus és tisztességes karakterekkel és egy olyan történettel rendelkezik, amibe a rajongók könnyen belefeledkezhetnek (főleg, ha nem annyira érdeklik őket az olyan sötétebb dolgok, mint a Stranger Things vagy a Fekete tükör).

*

 *A listán található még Shane Gillis: Beautiful Dogs című stand-up különkiadása is, amely 2.9 milliós nézettséggel hatodik helyen áll a listán.

#9

60 A kémek világa  (2023)

(1)

dokumentum

Netflix

Hírszerzők az MI6-től a CIA-ig megosztanak bennfentes történeteket a kémkedésről, a hidegháborús küldetésekről és a titkos ügynökök által végrehajtott puccsokról. több»

Rendező: Marek Bures
1. évad - 1,9 millió megtekintés
#8

dráma | krimi

Netflix

A minisorozat az ópiumválság kialakulását és történetét meséli el. több»

2 millió megtekintés
#7

animáció | fantasy | kaland | vígjáték

Netflix

Egy keményen alkoholizáló középkori hercegnő kalandjait követhetjük nyomon, megismerhetjük a bolond elfjét és személyes démonját. több»

5. évad - 2.2 millió megtekintés
#6

dokumentum

Netflix

Megismerhetjük hat ragadozó történetét, akik különféle tájakon át vándorolnak és vadásznak. több»

Rendező: Vanessa Coates, Will Benson
Szereplők: Tom Hardy
1. évad - 2,9 millió megtekintés
#5

dokumentum

Netflix

Dan Buettner író felfedez öt egyedülálló közösséget a világban, ahol az emberek rendkívül hosszú és élénk életet élnek. több»

Rendező: Clay Jeter
3,1 millió megtekintés
#4

85 Nagykutya  (2011)

(4)

dráma | krimi | thriller

Netflix

Dushane és Sully egy jól menő drogbizniszt irányítanak. Hogy feljebb lépjenek a ranglétrán, szövetkeznek a környék egyik nagykutyájával, Bobby Raikesszel, azonban ezzel... több»

3. évad - 5,6 millió megtekintés
#3

akció | kaland | krimi

Netflix

Erin Collantes, a Spanyolországban élő brit tanárnő egy szupermarket kirablásába keveredik. Amikor az egyik rabló azt állítja, hogy felismerte őt, az élete kezd a feje tetejére... több»

 7.1 millió megtekintés
#2

83 Virgin River  (2019)

(7) (2)

dráma | romantikus

Netflix

Melinda Monroe nővérként dolgozik egy kisvárosi klinikán. A fiatal nő fokozatosan rájön, hogy a vidéki élet közel sem olyan egyszerű, mint azt korábban gondolta, és saját... több»

5. évad - 9 millió megtekintés
#1

81 One Piece  (2023)

(11) (3)

akció | fantasy | kaland | vígjáték

Netflix

Eiichiro Oda betselling adatpációjának élőszereplős feldolgozása a Netflixen. több»

19,3 millió megtekintés