Non-stop zúzás, szuperhősök és egy tragikus történet a Forma-1-ből: 6 premierfilm, amit a hétvégén nézhetsz (mozi + streaming)

Egyelőre csak nem akar beköszönteni a nyár, odakint napok óta esik az eső, nem épp kirándulóidő van. Így az előttünk álló hétvégén is sokan dönthetnek úgy, hogy inkább egy jó mozival vagy otthoni filmezéssel töltik az időt. Aki így tenne, annak most hat izgalmas filmpremiert is mutatunk. Egyet a mozikban, ötöt pedig a nagyobb streaming platformokon.

#6

81 Villeneuve Pironi  (2022)

(1)

dokumentum

SkyShowtime

A Villeneuve Pironi a kanadai Forma-1-es legenda, Gilles Villeneuve és a francia sztár, Didier Pironi, a Ferrari két rettenthetetlen Forma-1-es pilótájának megdöbbentő történetét... több»

A Forma-1 történetének egyik legtragikusabb történetét tárja fel a dokumentumfilm. Gilles Villeneuve és Didier Pironi az 1982-es nagydíjig nem csak ferráris csapattársak voltak, de jóbarátok is. Aztán a futam végén Pironi a csapatutasítással szembemenve megelőzte Villeneuve-öt, ezzel megfosztva őt a világbajnoki cím esélyétől. A barátságuk megromlott, de már sosem volt lehetőségük tisztázni a dolgokat, mert pár héttel később Villeneuve halálos balesetet szenvedett. Premier holnap a SkyShowtime-on.
#5

dráma

HBO Max | TV-ben (HBO 3, csütörtök 01:33)

A film a párizsi Notre-Dame 2019 áprilisában történt tűzesetét tárja fel. több»

2019 tavaszán az egész világ megdöbbenve látta, amint az épp felújítás alatt álló párizsi Notre-Dame-székesegyház tetőszerkezetét elemésztik a lángok. Hiába dolgozott az oltáson közel félezer tűzoltó, a kupola, a Huszár-torony és a tetőszerkezet nagyjából kétharmada elpusztult. Dokumentumfilmben már feldolgozták a tragédiát, most egy játékfilm is megteszi ugyanezt. Mától az HBO Maxon.
#4

dráma | sportfilm | vígjáték

Disney+

Az 1992-es film remake-je, amely két kosárlabdázó csalóról szól, akik összefognak, hogy egy kis plusz pénzt keressenek.

A klasszikussá vált 1992-es mozi remake-je. Akkor Wesley Snipes és Woody Harrelson szórta a kosarakat, most Sinqua Walls és Jack Harlow teszik meg mindezt. A sztori sem lesz nagyon más, a két tehetséges kosaras a pályán mindenkit lemos, de közben egyikük egy rakás pénzzel lóg a gengsztereknek. Az egyetlen kiút, ha megnyernek egy utcai kosárlabdatornát. Ez Lance Derrick egyik utolsó filmje, premier holnap a Disney+-on.
#3

70 TÁR  (2022)

(5) (6)

dráma | zenés

Mozikban | SkyShowtime | Telekom TVGO

A klasszikus zene nemzetközi világában játszódó film középpontjában Lydia Tár áll, akit széles körben az egyik legnagyobb élő zeneszerző-karmesternek tartanak, és aki egy... több»

A klasszikus zene nemzetközi világában játszódó TÁR középpontjában Lydia Tár áll, az ikonikus zenész, akit széles körben a legnagyobb élő zeneszerzőnek és karmesternek tekintenek, és aki a világon az első női vezető karmestere egy német zenekarnak. Az író-rendező-producer Todd Field (Apró titkok, A hálószobában) izgalmas új filmje a hatalom változó természetét, hatását és maradandóságát vizsgálja modern világunkban. Holnaptól a Telekom TVGO-n.
#2

akció | kaland | misztikus | sci-fi | thriller | vígjáték

Disney+ | Telekom TVGO

Nem tűnik túl jó ötletnek , amikor Cassie, Scott Lang lánya létrehoz egy olyan eszközt, amely lehetővé teszi a kommunikációt a Kvantumbirodalommal. Scott, Cassie és Hope Van... több»

A Marvel Cinematic Universe ötödik fázisát elindító filmben a hőstársak, Scott Lang és Hope Van Dyne folytatják kalandjaikat Hangyaként és Darázsként. Hope szüleivel, Hank Pymmel és Jane Van Dyne-nal egyetemben az egész család a Kvantumvilágban találja magát, ahol különös lényekkel találkoznak és olyan felfedezőútra indulnak, aminek során rájönnek, hogy amit lehetségesnek hittek, az eltörpül a valóság mellett. Már elérhető a Disney+-on.
#1

58 Halálos iramban 10  (2023)

(15) (7)

akció | kaland | krimi | misztikus | thriller

SkyShowtime | Telekom TVGO

Számos küldetés után és minden nehézség ellenére Dom Torettónak és családjának sikerült túljárnia az összes eddigi ellenfele eszén, kijátszani minden nehézséget és... több»

Dom Toretto és családja számos lehetetlennek tűnő küldetésben bizonyult ravaszabbnak, higgadtabbnak és gyorsabbnak minden útjukba kerülő ellenségnél. Most minden eddiginél halálosabb veszéllyel kell szembenézniük: a múlt árnyékából rettenetes fenyegetés bújik elő, melyet a vérbosszú táplál, és az illető el van szánva arra, hogy szétzúzza ezt a családot, és örökre tönkretegyen mindent - és mindenkit - akit Dom szeret. 2011-ben, az Ötödik sebességben Dom és csapata elkapta az aljas brazil drogbárót, Hernan Reyest, és lefejezte a birodalmát egy hídon, Rio De Janeiróban. Ám azt nem tudták, hogy Reyes fia, Dante szemtanúja volt az egésznek, és az elmúlt 12 évet azzal töltötte, hogy tervet szőtt Dom kegyetlen megleckéztetésére. Mától a mozikban.