Charlie Hunnam az Entertainment Tonight-nak elárulta, annak idején komolyan fontolgatták, hogy ő játssza Anakin Skywalkert a Star Wars előzménytrilógiájában.

Jake Lloyd játszotta Anakint az 1999-es Star Wars I. rész - Baljós árnyak című filmben, de a 2002-es Star Wars II. rész - A klónok támadása és a 2005-ös Star Wars III. rész - A Sith-ek bosszúja című filmek időben jóval később játszódtak, így Lucasnak egy idősebb színészre kellett osztania Anakin szerepét.

Hayden Christensen nyerte el a szerepet, de Hunnam elmondta, hogy személyesen is találkozott George Lucasszal.

"Ezt el is felejtettem, de igen, találkoztam vele. Eljutottam odáig, hogy találkoztam George Lucasszal, tudod?" - mondta Hunnam - "Nem hiszem, hogy sok színésszel találkozott akkor. Azt hiszem, talán két-három színész lehetett, akit fontolóra vettek a szerep kapcsán. Nem sok mindenre emlékszem."

"Csak arra, hogy nagyon kínos volt a találkozó, és amikor kisétáltam, azt gondoltam: "Nos, biztosan nem [kapom meg] a szerepet"" - tette hozzá Hunnam - "És igazam volt."

Christensen vegyes kritikákat kapott Anakin megformálásáért, de az elmúlt években a Star Wars rajongók jobban elfogadták, miután újra eljátszotta a karaktert a Disney+ sorozataiban, a Star Wars: Obi-Wan Kenobi és az Ahsoka című projektekben. Mindkét sorozat Lucas közreműködése nélkül készült.

"Úgy éreztem, mintha egy kicsit megcsalnám őt" - mondta nemrég Christensen az Entertainment Weeklynek arról, hogy olyan profektekben játszotta Anakint, melyekben Lucas nem vett részt.

"De most más idők járnak a 'Star Wars' számára, és szerintem nagyon izgalmas, hogy most van ez az időszak, amikor más mesélők jönnek és mondják el a saját véleményüket az univerzumról. De természetesen minden a készítőhöz vezet vissza. George Lucas mindannyiunk fejében ott van, amikor döntést hozunk, és olyan dolgokat akarunk készíteni, amelyekkel ő biztosan elégedett lenne."

Christensen elmondta, hogy nagyon szeretne még több projektben is részt venni Anakinként, és hozzátette: "Nem tudom, mit hoz a jövő, és ha egy ilyen lehetőség adódik, ott leszek nagy mosollyal az arcomon. Ha pedig nem, akkor nagyon hálás vagyok, hogy visszatérhetek, és hogy elvégezhetem azt a munkát, amit az Obi-Wan-ban és az Ahsokaban is."

Ami Hunnamot illeti, nem a Star Wars az egyetlen nagy stúdió franchise, amihez a színész közel került. Felajánlották neki Christian Grey szerepét is A szürke ötven árnyalata franchise-ban, de visszautasította, mert akkoriban az időbeosztása nem engedte.

Hunnam már az FX Kemény motorosok című sorozatának főszereplője volt, amikor a Szürke ötvenre is ajánlatot tettek neki.

"Csak annyit mondtam: 'Nem lehet, nem lehet... Az 'Ötven' hatalmas, óriási lesz. Tényleg nem akartam ilyen nagyszabású kudarcot vallani, és egyszerűen nem tudtam 48 óra alatt átváltozni Jax Tellerből Christian Grey-be" - mondta Hunnam még 2014-ben - "Többet haraptam le, mint amit meg tudtam rágni, és ez fájdalmas volt. Szerettem a karaktert [Jax-et], és meg akartam csinálni...".

Hunnam most egy kulcsfontosságú mellékszerepet kapott a Netflix Rebel Moon 1. rész: A tűz gyermeke című filmjében, amelyet december 21-én mutatnak be Magyraországon is.