Owen Teague (galériánkban) játssza A majmok bolygója: A birodalom főszerepét, a filmet Wes Ball rendezi.

A 20th Century Studios égisz alatt készülő filmhez a Végítélet a Fekete tükör színészét, Owen Teague-t szerződtették főszereplőnek, tudta meg a TheWrap.

Teague pontos szerepét nem hozták nyilvánosságra, de ő fogja játszani az egyik intelligens majmot, akiről a franchise a nevét kapta, egy egyelőre szintén titkos történetben. A 2019-es bejelentés szerint Wes Ball (Az útvesztő-sorozat) fogja rendezni az új filmet.

Azt nem tudni, hogy az új A majmok bolygója-film Matt Reeves filmtrilógiájának folytatása lesz-e, amely 2017-ben A majmok bolygója: Háború című filmmel ért véget, vagy egy független folytatás vagy reboot lesz. A Deadline szerint, amely elsőként számolt be Teague castingjáról, Ball már leadta a forgatókönyv vázlatát, a további szereplőválogatás pedig folyamatban van.

A franchise a Pierre Boulle regénye alapján készült 1968-as Charlton Heston-klasszikussal (A majmok bolygója) kezdődött, amelyhez 4 folytatás készült. Tim Burton 2001-ben Mark Wahlberg főszereplésével készítette el az egyik újragondolást. Reeves trilógiája együttesen 1,68 milliárd dollárt kaszált.