Az X-Men: Apokalipszis rendezője, Bryan Singer a twitter csatornáján osztotta meg a film főbb karaktereit alakító színészek nevét.

Ahogy arról néhány napja mi is beszámoltunk, Patrick Stewart és Ian McKellen nem térnek vissza a X-Men franchise következő részében, de a fiatalítás jegyében meg kell válnunk Famke Janssentől, Halle Berrytől és James Marsdentől is.

A fiatalításra egyébként azért van szükség, mivel az X-Men: Apokalipszis a nyolcvanas években fog játszódni, a történet gerincét pedig Magneto (Michael Fassbender) és Mystique (Jennifer Lawrence) románca adja majd.

Singer twitter-bejegyzése szerint a közismert karakterek fiatalkori énjét olyan színészek alakítják majd, mint a Trónok harca Sansája, Sophie Turner (Jean Grey), a Ray Donovanből ismerős Alexandra Shipp (Cilkon), és Az élet fája fiatal sztárja, Tye Sheridan (Küklopsz).

A film főgonoszát és egyben címszereplőjét Oscar Isaac játssza.

A többi fiatal színésztől eltérően Sophie Turner ezzel a filmmel debütál a mozivásznon, eddig csak az HBO nagysikerű Trónok harca című sorozatnának Sansa Starkjaként ismerhettük.

Az X-Men: Apokalipszis premierjére még elég sokat kell várniuk a rajongóknak. A képregény adaptáció 2016. május 27-én kerül a mozikba.