Pedofilbotrány, rasszizmus, Johnny Depp - A 10 legnagyobb hollywoodi botrány 2020-ból

A tavalyi év sem múlhatott el hollywoodi botrányok nélkül, melykeről hetekig, egyes esetekben pedig akár hónapokig cikkezett a sajtó. Cikkünkben a 10 legnagyobb visszhangot kiváltó ügyet elevenítjük fel Depp válóperétől J.K. Rowling transzenműekkel kapcsolatos Twitter-bejegyzéséig.

Tom CruiseMission: Impossible - Leszámolás - Első Rész forgatásán

A tavalyi évet Tom Cruise botrányra zárta. Történt ugyanis, hogy a film stábtagjai közül néhányan nem tartották be a koronavírus-járvány miatt tartott intézkedéseket. Cruise durván kiosztotta a stábtagokat, amiről egy hangfelvétel is kiszivárgott, többen felmondtak (nekik az egyik pornós cég munkát ajánlott), megszólalt a szcientológus egyház és sokan mások is. Bővebben IDE kattintva.

Shia LaBeouf zaklatási botránya

A Transformers-sztárja nem először keveredett zaklatási ügybe, de idáig ez volt a legkeményebb. A színész egykori pára szerint LaBeouf szabályosan lelki terror alatt tartotta, elnyomta és kritizálta őt, elszakította a barátaitól, és megszabta, hogy egy nap hányszor szabad megcsókolnia vagy megérintenie őt. Bőveben a botrányról ITT.

A Marvel sztárjának vakcinával kapcsolatos megjegyzései

A koronavírus-járvány alaposan átszőtte Hollywoodot is, sokan kapták el a betegséget, és rengetegen megszólaltak a vakcinákkal kapcsolatban. Így tett Letitia Wright is, aki megosztott a Twitteren egy videót. Ebben a videóban a bevallottan semmilyen orvosi vagy virológusi ismerettel nem rendelkező Tomi Arayomi (író és lelki pásztor) a vakcinák hatékonyságával szembeni kételyeinek ad hangot bő egy órában. Az internet népe nem is fogta vissza magát, a dolog végül odáig fajult, hogy Letitia Wright drasztikus lépésre szánta el magát: törölte a profilját mind a Twitterről, mind pedig az Instagramról. Bővebben a hírről ITT.

Rasszista botrány Milla Jovovich új filmje körül

Monster Hunter - Szörnybirodalom egyik jelenetében a Jin Au-Yeung által alakított szereplő egy párbeszédben azt mondja: „Nézd a térdem! Milyen térdek ezek? Kínai térdek!” Ez állítólag arrafelé egy csúfolódó gyermekmondókára emlékeztet, amellyel az ázsiai gyerekeket szokták cikizni. Természetesen fel is háborodtak rajta az érzékeny lelkületű nézők. A dolognak elég nagy visszhangja lett, mivel a Monster Hunter - Szörnybirodalom kínai forgalmazásáért felelős Tencent azonnal levette a filmet a mozik műsoráról. Bővebben az ügyről ITT.

A Borat 2 már a premierje előtt botrányt kavart

A filmben szereplő Rudolph W. Giulianit a szerepe szerint egy 15 éves riporter (akit egyébként a 24 éves Maria Bakalova alakít) a hotelszobájába invitálja egy italra. Itt aztán látható egy jelenet, ahol  Rudolph W. Giuliani elég félreérthető mozdulatokat tesz a nadrágjában matatva. A Good Morning America hírműsor interjút készített Sacha Baron Cohennel és Maria Bakalovaval is eset kapcsán, akik védelmükbe vették a filmet. Olvass róla bővebben ITT.

Pedofilbotrány a Netflixen

A botrány alapja a francia dráma, a Cukorfalatok megjelenése volt. A film hamar kinyitotta a bicskát a nézők zsebében szerte a világon. Rengetegen emelték fel a hangjukat a film ellen, mivel szerintük nyíltan szexualizálja a benne látható tizenéves kislányokat, amivel kvázi a pedofíliát hirdeti. Ha lemaradtál a botrányról, ITT olvashatsz róla bővebben.

J.K. Rowling transzenműekkel kapcsolatos Twitter-bejegyzése

Az írónő már 2020-ban is megszólalt a transzneműséggel kapcsolatban, akkor a Maya Forstarter mellett állt ki, akinek korábban közzétett transzfób tweetjei miatt nem hosszabbította meg a szerződését a Centre for Global Development. Rowling igazságtalannak tartotta, ha valaki azért rúgnak ki az állásából, mert kimondja, hogy “létezik biológiai nem”. A 2020-as botránya is a biológiai nemmel kapcsolatos Twitter-bejegyzése körül robbant is, mely bár a közösségi médiában komoly visszhangot váltott ki, eléggé megosztotta a hollywoodi sztárokat. Tudj meg többet a hírről ITT.

Ezra Miller, a DC-sztárjának fojtogatási ügye

Az internetre felkerült egy video, amin az látható, amint a Flash-t alakító színész fojtogatni kezd egy nőt, majd a földre löki. Egy kocsma előtt egy csapat rajongó rohamozta meg a színészt és társaságát, és köztük volt a nő is, aki folyamatosan hergelte őt és beszólogatott neki, hogy bunyózzanak. Végül Millernél elszakadt a cérna, és rátámadt a nőre. Ezt követően rengeteg rajongó követelte, hogy cseréljék le őt a következő DC-filmekben. Bővebben az ügyről ITT.

A film, ami kiakasztotta Trumpot

Vadászatnak már az előzetese alapján jobboldali újságírók és maga a korábbi amerikai elnök, Trump is felszólalt. Az elnök felforgatónak és uszítónak minősítette a filmet, melyben emberekre vadásznak, sőt, Trump egyenesen személyes támadásnak vette a thrillert.

Szexuális zaklatási botrány Samuel L. Jackson filmje körül 

 Cynthia Garrett színésznő november közepén egy tweetben röppentette fel a hírt, hogy nővére és ő éveken át féltestvérük, az ifjabb Bernard Garrett szexuális visszaéléseinek áldozatai voltak, aki nem mellesleg az Apple első nagyjátékfilmje, The Banker film társproducere is volt.  Garrett  tagadta a vádakat, a stáblistáról azonban törölték a nevét. Az ügyről bővebben ITT olvashatsz.

Johnny Depp és Amber Heard válópere

Amber Heard és Johnny Depp válópere egyre hangosabbá vált az egymást érő botrányoktól. Heard szerint Depp túszként tartott őt fogva, egy kikerült hangfelvétel azonban Heardöt hozta kellemetlen helyzetbe. Az ügy egyre bizarrabb fordulatokat vett, a színésznő állítólag Depp párnájára ürített, miközben a sztár mellett korábbi partnerei és a rajongói is kiálltak, egy petícióban pedig több százezer aláírás gyűlt össze, hogy Heardöt rúgják ki az Aquaman 2-ből. Tudj meg többet ITT.