81 Lupin  (2021)

Az emberek általában szeretik a bosszútörténeteket, szeretik a fifikás, ravasz karaktereket és szeretik, ha azok végül igazságot szolgáltatnak. Ha valaki valóban szereti az ilyesmit, és még a sorozatokért is rajong, akkor nem meglepő, ha mostanában épp a Lupint darálja a Netflixen. Magyarországon most rengetegen teszik ezt.

A Lupin egy amerikai-francia közös készítésű sorozat, amelynek alapjául tulajdonképpen Maurice Leblanc nagy sikerű regénysorozata szolgál. De ellentétben sok korábbi filmes adaptációval, itt most elég rugalmasan kezelik a készítők a történetet, sőt, igazából inkább csak inspirációnak használták.

A sztori ugyanis egy Szenegálból származó fiúról, Assane Diopról szól, aki az apjával azért költözött Franciaországba, hogy jobb életük legyen. Assane apja egy híres és tehetős üzletembernél, Hubert Pellegrininél kezdett dolgozni, ám egy nap ellopják gyűjteménye ékét, egy felbecsülhetetlen értékű gyémántot. A lopással Assane apját vádolják meg, aki a börtönben szégyenében végez magával.

Huszonöt évvel később Assane elérkezettnek látja az időt, hogy bosszút álljon apja haláláért. Az évek során mestertolvajjá képezte magát, így kihasználva tudását, karizmáját és kapcsolatait, nekilát, hogy szisztematikusan leszámoljon a Pellegrini családdal és egy füst alatt nyilvánosságra hozza a családfő megannyi titkos bűntettét.

A Lupin valósággal megbabonázta a magyar nézőket, amit mi sem mutat jobban, mint hogy jelenleg ez a második legnézettebb sorozat itthon a Netflix kínálatában. Olyan sorozatokat utasított maga mögé, mint A nagy pénzrablás, a Vikingek vagy A vezércsel. Mindössze egyetlen sorozat van, amit még ennél is többen néztek a napokban Magyarországon: A Bridgerton család.